2009. április 10., péntek
Sajttekercs
„étteremalakítás”
Már ideje lenne befejezni a szülinapi falatkákat, mert lenne más is, amiről írjak.
A sajttekercset Ottis blogján találtam és nagyon megtetszett. Végül nem ugyanolyanra készítettem, mert el is felejtettem, mi került bele és éppen akkor már nem tudtam a neten ismét megnézni, és meg is ettük az egyik hozzávalóját addigra, de akkor is finom és szemet gyönyörködtető lett.:)
Ahogy én készítettem:
A sajtot (kb. 37 dkg-os négyszögletű darab volt) a saját csomagolásában hagytam, úgy tettem egy zacskóba, amit belelógattam a fővő vízbe és addig főztem, amíg jól megpuhult. Végül kivettem a vízből és a csomagolásából és nem lisztezett deszkán, hanem sütőpapíron nyújtottam ki.
A töltelékéhez megfőztem 3 tojást, a lehető legapróbbra daraboltam,zöldpetrezselymet és piros húsú paprikát is aprítottam, majd tejfölt adtam hozzá, hoyg jó krémes massza legyen. Sóztam, borsoztam, majd minél egyenletesebben rákentem a kinyújtott sajtlapra. Végül a sütőpapír segítségével feltekertem és abban hagyva ment a hűtőbe. De lehetett volna alufólia vagy folpack is. Néhány óra (nálam egy éjszakai) hűtés után tényleg kitűnően lehetett szeletelni, de amíg a tálcán pihentek, mégiscsak eléggé meglágyult. Igaz, ez mit sem vont le élvezeti értékéből!
Talán legközelebb (mert biztos lesz ilyen) nem fogom annyira vékonyra nyújtani a sajtot.
Boldog Húsvétot kívánok én is neked!
VálaszTörlésDe jól néz ki! :)
VálaszTörlésMár többször kacérkodtam a sjttekerccsel, de nem mertem nekiállni eddig.
Talán most majd lesz bátorságom hozzá! :)
Kellemes ünnepet Nektek, Edit!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!!
VálaszTörlésKöszönöm mindannyiótoknak az ünnepi jókívánságokat, és kérlek, nézzétek el, hogy külön-külön nem érkeztem el senkihez. Azért csináltam külön bejegyzést a naplómban, hoyg azért mégis köszöntsek mindenkit!:)
VálaszTörlésPuszillak