2009. április 9., csütörtök
Tormahabos sonkatekercs
„étteremalakítás”
Bevallom, Gabojszánál (is) kutakodtam party-falatkák ügyben. Aztán megtaláltam ezt a tormahabot, ami nem hagyott nyugodni és muszáj volt "behoznom" a menübe valahogyan. Eszembe jutottak a sonkás-répás sonkatekercseim, amiket régebben szoktam készíteni és arra gondoltam, hogy újítok egy kicsit.
Gabojsza receptjét betartva én így készítettem.
24szelet sonkához:
3 dl tejszín, 3 cs. habfixáló, só, 2 ek. ecetes torma (frisset nem tudtam szerezni), só és csipetnyi cukor (de legközelebb ez utóbbiból nem teszek, mert picit fura-édeskésre sikeredett így. Pedig a torma abszolút nem volt édes, inkább savanyú.) De azért nagyon finom lett és a 10 ember mind egy szálig eltűntette a tekercseket.:)
A tejszínbe belekavartam a habfixálót, a sót és a cukrot, majd mixerrel kemény habbá vertem. Végül óvatosan beleforgattam a reszelt tormát, egy-egy kiskanálnyi habot tettem minden sonkaszeletre (főtt, füstölt tarja volt), felcsavartan és fogpiszkálóval megtűztem. Nyammmmm...:)
Azannnya! De gyönyörűűű! :))
VálaszTörlésEdit! Hát... szóhoz sem jutok! :o Te nagggyon ügyes vagy! És milyen kreatív!!! Az ételek gyönyörűek, mutatósak, biztos nagyon finomak is voltak. A torta pedig...!!!
VálaszTörlésEmelem kalapom előtted "újdonsült" barátnőm. :p