2009. július 20., hétfő
Cordon vert
Nem én találtam fel a spanyolviaszt, de még ezt az egyszerű és finom rántott hússzeletet sem én találtam ki: a Practic in bucatarie 6-os számában bukkantam rá.
Elkészítése:
Karajból egyszerű elkészíteni, mivel szép szeleteket nyerhetünk belőle, de borjúból, csirkemellből, pulykábaól is lehet. Én a karajnál maradtam. A húst úgy szeleteltem, hogy csak minden második szeletet vágtam teljesen át, így nagyobbak lettek, könnyebben lehetett tölteni. Kiveregettem őket és megszórtam sóval, borssal. Néhány órát ültek a hűtőben ebben a pácban.
Kb. 15 dkg juhtúrót (a receptben sajtot írt, de nekem nem volt) elkevertem 1 ek. tejföllel, 1 tk. őrölt borssal és egy nagy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel. A krémből egy-egy kanállal helyeztem minden hússzeletre, majd a másik felét ráhajtottam, a széleket pedig a húsverővel "összeragasztottam". Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgattam, forró olajban kisütöttem. Friss, paradicsom-hagyma-uborkasalátával ettük.
FÉL ÓRA - 2010.
Érdekes módon, a rengeteg petrezselyemzöld ellenére sem látszik jól a "zöld szalag". De ettől függetlenül nagyon finom volt, kicsit feldobta a szokásos bécsi szelet ízét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése