Két teljesen ártalmatlan, tehát alkoholmentes koktélféleséget írnék le, amiket a napokban, a hőségre való tekintettel készítettem.
Mentás meggyszörp
Én vágott mentával készítettem, mert csak ilyen volt (a fagyasztóban), de frissből, illetve nem daraboltból jobb lett volna. No, de érdekes módon, nem voltak furcsák a levéldarabkák és csak amúgy csúsztak lefele!:)
Előszöris 4 jégkockát tettem a pohárba, rászórtam a mentát és egy picit kavargattam őket, hogy a menta kiadja az aromáit. 20-30 ml meggyszörpöt öntöttem rá, majd felöntöttem ásványvízzel (mi egy nagyon light vizet szoktunk venni, tulajdonképpen csak annyira szénsavas, hogy éppen picit savanykás tőle) és jól összekavartam. 1-2 perc után lehet inni, amikor a jégkockák már megteszik hatásukat::)
Dinnyekoktél
Még sosem mertem vegyíteni a kétfajta dinnyét, valahogy annyira különböző az ízviláguk, hogy nem hittem volna, hogy finomak párosítva. Éppen vettem egy görögöt, ami, ugye, meleg volt, a hűtőben pedig ott volt a jó hideg sárga. Mély pohárba vagdaltam egy-egy szeletet belőlük és botmixerrel csak egyszerűen leturmixoltam. Akkora a víztartalmuk, hogy nem kell semmi hígítás. Pezsgőspohárba tettem néhány jégkockát és a levet ráöntöttem. Ennyi. Legközelebb jégkásának akarom kipróbálni!:)
FÉL ÓRA - 2010.
(Még valami. Amikor már turmixoltam vettem észre, hogy a görögdinnyében maradt néhány mag is. Nem vettem ki: a dinnyemag kitűnő vesekőoldó. Még mondta valaki, hogy dinnyemagteát érdemes inni vesekő ellen. Nekem, aki már vagy 3x átesett vesegörcsön, ez fontos és jó tudni. Esküszöm, könnyebb volt a két szülés, mint a kövek "szülése"!)
Mindegyiket innám most, egymás után... Nem gondoltam volna én se, hogy a görög és a sárga barátságban vannak egymással. Én is kipróbálom. Nagyon gusztusos! :)))
VálaszTörlésSzia Edith!
VálaszTörlésMost már csak azt nem tudom,hogy hová illik visszaválaszolnom: a soron következő bejegyzésedbe vagy oda, ahol feltettem a kérdést.Most ide teszem, de majd igazíts el légyszi! :-)
Szóval meglestem az ajánlott sütiket és míg keresgéltem őket, nem győztem csodálni, ámulni és bámulni, hogy mennyi lenyűgöző konyhai remeket készítettél már (és vetted a fáradtságot, hogy lefotózd és rögzítsed a receptjét!). Két kiscsajszi mellett, hát igazán le a kalappal!
Szóval a meggyes sütid tetszett meg, remélem, hogy lesz még időm kipróbálni, a nagy nap előtt! Mindenesetre kinyomtatom! De azért még lehet, hogy még egyszer végigböngészem a többi receptedet!
Puszi,
Szilvi
(u.i.: bár az nem gasztro-blog, én is magamhoz válaszoltam most vissza a te legutóbbi hozzászólásodhoz...)
Yasmine, nem is tudom, melyiknek az íze érződött jobban. Valahogy, tényleg, kölcsönösen kiegészítették egymást.
VálaszTörlésA meggyes ivólevet pedig egy alkalommal megbolondítottam pár csepp bodzaszörppel is Hmmmm.... csak kár, hogy az már fogytán van. :(
Szilvi:D, általában ugyanoda szokás visszaírni, ami azzal magyarázható, hogy pl. a megjegyzéseknél sokszor további dolgokra kérdeznek rá, így más részletek is kiderülnek egy-egy recepttel kapcsolatban és az a jó, ha mindezek egy helyen vannak. De mivel a kérdésed nem szigorúan egy recept részleteivel volt kapcsolatos, mindegy, hogy hová válaszoltál.
VálaszTörlésEngem ez eleinte bosszantott, mert volt, hoyg valahová csak hirtelen ötletből írtam és már nem tudtam, végül, hogy hová, vagy, ha nálam valaki sokkal régebbi bejegyzéshez írt, nem vettem/veszem észre. No, de mára már eléggé megszoktam.
Köszi a dicséretet, éppen Áginak is írtam erről, valamelyik mostani bejegyzésnél... Ilyen szempontból "össze vagyok nőve" a fotómasinánkkal és igazából nem is esik nehezemre. 2-3 plusz perc az egész. Sajnos nem értek annyira a fényképezéshez, hogy minőségi fotókat készítsek, de ez van.:D
Sütivel kapcsolatban... érdekes, hogy inkább a meggyes a nyerő. Igaz, hogy valóban finom, nem fogsz csalódni benne! Azért ha kedved=időd van, nézz szét a süteményes címszónál, hátha találsz még valami kedvedre valót.
Én is válaszolok majd...oda. :D
Puszillak:)
Nagyon guszták! :)
VálaszTörlésKöszi, Duende!:)
VálaszTörlés