Avagy maradékhasznosítás
Egy csomag réteslapot szobahőmérsékleten hagytam felolvadni.
Krumplit főztem héjában, kb. 60 dekát. Megmaradt a húslevesből néhány főtt sárgarépa és petrezselyemgyökér. Halálra volt ítélve némi házi májas is, muszáj volt elhasználni. A réteslapokat olvasztott vaj és olaj keverékével egyenként megkentem és egymásra helyeztem őket. 6 került egy tekercsbe, 6 a másikba. A töltelékhez a krumplit meghámoztam és kockákra vágtam, a zöldségeket is felkockáztam, majd egy hagymát üvegesre pirítottam 1 ek olajon és az egészet egy tába tettem. Ment bele a maradék, kb. félkiló májas, 1 nyers tojás, pici só és egy kevés bors. Jól összekevertem a masszát és felét ráhelyeztem az egyik lapegyüttesre, majd szorosan feltekertem. A tetejét is lekentem olajos vajjal és ment a sütőbe. Persze a két tekercset egyszerre sütöttem, csak akkor tettem a sütőbe, amikor mindkettő kész volt. Kb. 35 percet sütöttem. Lehet készíteni bármilyen húsmaradékkal, de szerintem anélkül is finom lehet. A mienk nagyon jó lett, még apósom is, aki amúgy fenntartásokkal van a számára új, ismeretlen ételek iránt, több szeletet megevett. Az adag is tisztességes, nagyon kiadós.
Nagyon ötletes.
VálaszTörlésÜgyes voltál (megint). :-)
Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm, Lányok!:)
VálaszTörlésNa, kosaras típusú lesz a szilveszterünk, ilyen megy a kosárba. Vitathatatlanul.
VálaszTörlés