Mint már többször írtam, húsevők vagyunk, sőt, szeretjük a húst. De ez nem jelenti azt, hogy minden ételünkbe használjuk, hogy állandóan azt esszük vagy hogy abszolút feltétele lenne a jóllakásnak. Sőt! Gyakran kerül az asztalunkra hústalan étel, olyan is, amit mások talán ilyen formában nem tudnának elképzelni vagy egyszerűen nem laknának jól vele. Nálunk ezt vacsorázta mindenki egyik este:
Káposzta-cékla saláta szalmakrumplival
Nagyon egyszerű, finom saláta, amíg a krumpli sül, bőven van idő elkészíteni.
Hozzávalók: 50-60 dkg káposzta, 1 közepes nyers cékla, só, cukor, (alma)ecet, olívaolaj, fél tk. őrölt vagy egész kömény.
Elkészítés: A káposztát és a céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük (nem jó gyalulni a káposztát sem), ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, kicsit összegyúrjuk, majd rászórjuk a köményt és rálocsoljuk az olívaolajat. Összeforgatjuk és már ehető is. Ha áll egy picit, az sem baj.
KÁP. - 2015.
meg nem vegyitettem a ceklat a kaposztaval.De latom jol osszefernek!
VálaszTörlésJól effektezted a fotót! Egy kis világosítás lehetne még, de nagyon jól komponált.
VálaszTörlésFinom lehetett.
VálaszTörlésNem is kell mindig a hús. Nálunk is hústalan hét volt. :-)
Iri, én sem eddig, de volt egy fél káposztám és egy lassan már puhuló céklám. Így lettek keverve, de nagyon nem bántam meg!;):)
VálaszTörlésWise Lady, igazad volt, lényegesen jobb lett a fotó, ahogy adtam neki egy kis fényt. Már ki is cseréltem. Végülis a változás inkább akkor nyilvánvaló, ha egymás után nézi őket az ember. (Amúgy éppen akkor keltek fel a csajok, amikor a képpel játszadoztam, és az úgy maradt, ahogy akkor volt.:))
VálaszTörlésKati, ezt örömmel "hallom"! Nagy haladás ezek szerint, Tomi hogy bírja? Vagy már neki sem akkora "baj" ez?:)
VálaszTörlésJó párosítás, tetszik nagyon!
VálaszTörlésEgy kérdés vár rád nálam.
VálaszTörlésNagyon guszta lett Edith! Nagyon ügyes vagy! :)
VálaszTörlésSzia Edith! Van számodra egy szép játékom - pontosabban Whise Lady játéka!
VálaszTörléshttp://szellemafazekban.blogspot.com/2009/12/harom-fa-legendaja-karacsonyi-mese.html
Edith! A kérdésedre válaszolva: úgy bírja az uram, hogy a vacsora szinte kivétel nélkül meleg szendvics minden nap, jóóóó sok sonkával. :-)
VálaszTörlés