2010. január 19., kedd

Majonézes hal-kence



Egy tésztás-halas recept olvasása közben beugrott, hogy milyen finom volt az a kencefice, amit Dalma készített még a nyáron. És főleg, hogy milyen jó lenne vacsorára egy forró citromos teával! A biztonság kedvéért felhívtam a barátnőmet és megkérdeztem, hogyan szokta készíteni. Hát így:

Majonézes hal

Hozzávalók: 1 db. 170 g-os tonhalkonzerv, 3 közepes főtt krumpli, 3 közepes ecetes uborka, 2 hatalmas ek. majonéz, só, bors, citromlé, nálam pedig még pluszban 2 ek. tejföl.

Elkészítés: A halkonzervet leszűrjük, de a levét nem dobjuk el. A főtt krumplit meghámozzuk, és az apró lyukú reszelőn lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A halhúst villával összetörjük (ha darabos), összekeverjük a reszelt krumplival és uborkával, hozzáadjuk a majonézt meg a tejfölt, majd alaposan elkavarjuk. Só, bors, citromlé megy bele ízlés szerint, illetve, ha túl sűrű még mindig, akkor a halkonzerv levével hígítjuk. Kenyérre kenve, bármilyen friss zöldséggel, citromos teával, télen-nyáron finom reggeli vagy vacsora.

NÚ - 2018/nov.

3 megjegyzés:

  1. Érdekes recept, sokszor szoktam tonhalkrémet készíteni,de teljesen másként.Eddig krumplival soha nem párosítottam, szerintem még a héten kipróbálom .-)Szeretem a kencéket nagyon :-)

    VálaszTörlés
  2. Notburga, ízlett?:)

    Ottis, tudom, hogy szereted a kencéket, kitűnik a blogodból is. :) A krumpli ebben a változatban nagyon kell bele, mert különben igen zsíros, vad az íze.

    VálaszTörlés