2010. február 3., szerda

Gyors zöldséges tészta


Az ötletet Jade konyhájáról "loptam", de átalakítottam aszerint, hogy mit találtam a hűtőben-fagyasztóban.

Hozzávalók: 2 marék fagyasztott borsó, 1 maréknyi fagyasztott színes paprika, fekete olajbogyó, 25 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült spiráltészta, 5 dkg vaj, 1 dl (vagy ennél több) tejföl, só, bors, szerecsendió ízlés szerint.

Elkészítés:
Vizet forraltam-sóztam, amibe beledobtam a fagyasztott borsót. Amikor újraforrt, belekerült a tészta és a következő újraforrásnál tettem bele a fagyazstott paprikacsíkokat. 5-6 percig főztem még (amíg a tészta megfelelőre puhult), majd az egészet leszűrtem. A főzőedényben felolvasztottam a vajat, rádobtam a leszűrt tésztát, beletettem az egész olajbogyókat és rálocsoltam a tejfölt (legközelebb valamivel többet teszek, mint 1 dl), majd ízlés szerint fűszereztem. Jól összeforrósítottam és már ... fotóztam is. :) Nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon gyors ebéd vagy vacsora.

NÚ - 2019/márc.11.

6 megjegyzés:

  1. Szia Edith!

    A Jade konyhája verziót éppen tegnap ettük meg. :-))
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Na tessék, még egy 31. VKF! :D
    Gyors és finom lehet :)

    Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

    VálaszTörlés
  3. Edith, örülök!:)

    Ágnes, és ízlett? Ezt is elkészítheted...olajbogyó nélkül!;):)

    Garffyka, ezek nem éppen maradékok voltak. Borsóból és paprikából, no meg tésztából is maradt!:) Én köszönöm, hogy olvasóm lettél. :)

    VálaszTörlés
  4. De rég jártam itt,megújult a külső?
    Guszta nagyon!:-)) S a tészta is!:-))

    VálaszTörlés
  5. Jó ötlet. Kipróbálom. :-)

    VálaszTörlés