2010. február 3., szerda
Gyors zöldséges tészta
Az ötletet Jade konyhájáról "loptam", de átalakítottam aszerint, hogy mit találtam a hűtőben-fagyasztóban.
Hozzávalók: 2 marék fagyasztott borsó, 1 maréknyi fagyasztott színes paprika, fekete olajbogyó, 25 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült spiráltészta, 5 dkg vaj, 1 dl (vagy ennél több) tejföl, só, bors, szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
Vizet forraltam-sóztam, amibe beledobtam a fagyasztott borsót. Amikor újraforrt, belekerült a tészta és a következő újraforrásnál tettem bele a fagyazstott paprikacsíkokat. 5-6 percig főztem még (amíg a tészta megfelelőre puhult), majd az egészet leszűrtem. A főzőedényben felolvasztottam a vajat, rádobtam a leszűrt tésztát, beletettem az egész olajbogyókat és rálocsoltam a tejfölt (legközelebb valamivel többet teszek, mint 1 dl), majd ízlés szerint fűszereztem. Jól összeforrósítottam és már ... fotóztam is. :) Nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon gyors ebéd vagy vacsora.
NÚ - 2019/márc.11.
És ez is nagyon tetszik!!!
VálaszTörlésSzia Edith!
VálaszTörlésA Jade konyhája verziót éppen tegnap ettük meg. :-))
Ági
Na tessék, még egy 31. VKF! :D
VálaszTörlésGyors és finom lehet :)
Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)
Edith, örülök!:)
VálaszTörlésÁgnes, és ízlett? Ezt is elkészítheted...olajbogyó nélkül!;):)
Garffyka, ezek nem éppen maradékok voltak. Borsóból és paprikából, no meg tésztából is maradt!:) Én köszönöm, hogy olvasóm lettél. :)
De rég jártam itt,megújult a külső?
VálaszTörlésGuszta nagyon!:-)) S a tészta is!:-))
Jó ötlet. Kipróbálom. :-)
VálaszTörlés