2010. március 3., szerda

"Őrült" saláta



Legalábbis nálunk, nekünk az volt. Másnál talán semmi fura nincs benne. VKF!-re is jó lett volna, de elkéstem vele. Igaz, a házigazda tudja, hogy mától arrafelé fog megszállni az ihlet, úgyhogy talán még kivételez is egyet velem!;) Nem szaporítom tovább a szót. "Tiszta őrület", hogy miket ki nem találok, csak fáziskésés ne lenne néha-néha!

Gesztenyés-narancsos káposztasaláta

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta, 20 dkg főtt gesztenye darabolva, 2 narancs, 1/2 piros kaliforniai paprika, só, pici cukor, almaecet v. citromlé, pici olívaolaj

Elkészítés:
A kelkáposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk avgy legyaluljuk. A paprikát szintén felcsíkozzuk, a narancsokat meghámozzuk, amennyire tudjuk, megtisztítjuk a fehér hártyától is, majd minden szeletet hosszában kettéhasítunk. Mindent egy tálba teszünk, mellédobjuk a főtt, darabolt gesztenyét is, ízlés szerint sózzuk-édesítjük-savanyítjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal. LAzán összeforgatjuk és már ehető is. Laktató és vitamindús saláta. És a férjem szerint: hááááát, ez valami különleges. :) És megette. :)

KÁP. - 2015.

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik! Nem is lehet rossz. Én csak a kelkáposztát cserélném le simára.

    VálaszTörlés
  2. Én szeretem a kelkáposztát, egy eleve kisebb fej vagy a közepe szerintem is igazán jó lehet benne. Gratulálok, nagyon kreatívan voltál "őrült":))

    VálaszTörlés
  3. Nahát, hogy te mennyire tele vagy ötletekkel... Mindegy mikor bújik elő! A lényeg, hogy megterem!!!

    VálaszTörlés
  4. Nézz be hozzám légyszíves!

    VálaszTörlés
  5. WL, én meg pont ezt kívántam meg, olyan jól nézett ki a zöldségesnél, szép friss, zöld...:)

    Kata, ez egy hatalmas, 1,6 kg-s fej volt, négybe vágtam és egy negyedet használtam fel.

    Iri, Anna, nekek is köszönöm!

    Kata, mit találtál ki már megint? Nagyon kíváncsi vagyok, rögtön megyek!:)

    VálaszTörlés