2010. március 4., csütörtök
Paradicsomos káposzta
Egyszerű, "diétás" étel. Bármi mellé jó, én magában szeretem leginkább. Amikor kilencvennapoztam, legtöbbször szalmakrumplival ettem zöldségnapon. Bár így, önmagában, akár húsnapi, akár tésztanapi ételként is megehető. Méghozzá szalonnával együtt. Csak azért sütöttem a két kis taréjt, hogy ne legyen olyan egyhangú.
A (kel)káposztát vékonyan felcsíkozom és kevés olajon elkezdem dinsztelni. Lehet egy apróra vágott hagymával is indítani, de én most nem tettem. Amikor megvágtam az összes káposztát és benne is van az edényben, megsózom és öntök alá egy kis vizet, amit állandóan pótolgatok, ahogy elpárolog. Amikor puha a káposzta, elkeverek benne 1-2 ek. paradicsompürét (3-4 ek. házi ketchupot), jól átforgatom, ha kell utánasózok, 1 tk.-nyi cukorral ízesítem és már félre is veszem. :)
A szalonnát felszeletelem, kb. félcentinként bevagdosom és nagyon kevés olajban (lehetne önmagában is, de úgy könnyen megéghet) hirtelen kiolvasztom-megpirítom. A káposzta tetejére helyezem. Tejföllel is meg lehet locsolni.
EK - 2010/10, KÁP. - 2015.
Ínycsiklandó! Egyszerű, de nagyszerű étel!
VálaszTörlésNem vagyunk véletlenül testvérek!
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem!
néz majd be hozzám, ha van időd :)
VálaszTörlésEz mar tobb a soknal!!Csak nagyokat nyelek!
VálaszTörlésBenézel hozzám?!
VálaszTörlésNyammm, ez nagyon finom!
VálaszTörlés