2010. május 4., kedd
Sült csirkecomb almával
Nagyon egyszerű összedobni, 10-15 percnyi munkánk van vele, és a sütő is elvégzi a dolgát 35-40 perc alatt.
Hozzávalók: csirkecombok (méretüktől függően személyenként 1-2 darab), só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint, 1 csokor újfokhagyma, 2-3 alma héjastól, magház nélkül, néhány evőkanál liszt, pici olaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, és ahol a legvastagabb a hús, a csont mellett bemetsszük. Ízlés szerint fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, majd egy olajjal kikent, morzsával megszórt tűzálló tálba helyezzük. A megmosott, feldarabolt almákat a hús mellé tesszük, az újfokhagyma-szárakat ráfektetjük, meglocsoljuk még kevés olajjal, öntünk alá 1-2 dl vizet (vagy vízzel vegyített bort), alufóliával lefedjük és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy a csirkecombok szép pirosra süljenek. Alma helyett krumplihasábokat is tehetünk a combok mellé, de így a húsnak nem lesz ugyanolyan aromája, mintha almával készült volna!
Ez az egyik legkedvesebb téli ételem! És az alma majdnem egyetlen fogyasztási formája.
VálaszTörlésNálam talán annyival készül másképpen, hogy az arányok fordítva működnek... kevesebb csirkecomb, rengeteg alma... :)
Nálam is épp csirkecomb sül a sütőben! :) Régen volt már terítéken... Almával sütve én is nagyon szeretem!
VálaszTörlésImádom, én is ma csirkecomot eszem :))))
VálaszTörlésNem tudom mi lehet. De ugye nem a kaviárt ütöd be, mert az csak alcím, hanem azt, hogy www.rapidvacsi.blogspot.com
VálaszTörlésHa tovább rendetlenkedik, szólok az uramnak, ő elég jól eligazodik e téren (is). Köszi, hogy szóltál, nehogy már lemaradjanak az asszonyok a gyors kajákról. :-))
Puszi
Ági
Felhőlány, nálunk eléggé ritkán van, mert a férjem nincs oda a gyümölcs-hús kombinációkért, ezúttal is csak húst evett.:P Én viszont már nagyon szeretem, pedig eleinte én is fintorogtam az ilyen ételeknek!:)
VálaszTörlésDuende, Bianka, jó étvágyat a csirkéhez!:)
Ágnes, mentem direkt a blogcímre a listámból, mentem csak a bejegyzés linkjére és beütöttem külön is a rapidvacsi pont ... címet, és ma sehogy sem nyitotta meg. Meg kellene tudni, hogy másoknál is fennáll-e ez a probléma, vagy csak nálam, mielőtt szólnál az uradnak.:)
Mien szeepet játszikbazvalma a csirke kortörtènetèben? Csak.simán azbízèt bolonditja meg, vagy esetleg mèg puhítja vagy bármien más szerepe van?? Koszonom :)
VálaszTörlésKedves Névtelen, szerintem csakis az ízéhez ad hozzá, más szerepét nem tudom.
VálaszTörlés