2010. május 13., csütörtök

Vasárnapi ebédünk

Nem a legegészségesebb kategóriába tartozó ebéd volt, bár, ahol lehetett, igyekeztem egészségesíteni. Azért néha ilyen is belefér a repertoárba. És nagyon finom is volt, jólesett!
Receptet tulajdonképpen nem írok, mert nem igazán van mihez.

Rántott hús és rántott Brie sajt suszterpityókával, friss salátával:

A rántott hús panírja ezúttal teljes kiőrlésű liszt, zsemlemorzsa, búzakorpa-csíra-keverék és kukoricadara vegyítésével készült.
A suszterpityóka tulajdonképpen egyszerű sült krumpli, de a krumplit nem hasábokra kell vágni, hanem kb. kisujjnyi vastagságú karikákra, ahogy Alíz tanítja az Erdélyi konyha májusi számában!

7 megjegyzés:

  1. Mi is rántott dolgokat ettünk tegnap, néha ez is belefér :). Meg ott a saláta mellette, tehát a zöldségadag is megvolt ;).
    NAgyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem a következő hétvégén meglátogatlak titeket :))))))
    Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  3. Ami, tényleg néha belefér!:)

    Bianka, nem leszünk itthon, Édesanyámnak és a Húgomnak ünnepeljük a szülinapját.:D

    Mandy, valóban! Nekem főleg a sajt ízlett, Brie-t még sosem rántottam!

    VálaszTörlés
  4. Pazar lakoma!
    Ezt a krumplit nagymamám karikáskrumplinak hívta (és anyukám is és én is).

    VálaszTörlés
  5. Persze, hogy kell néha ilyesmi is! Még szép! :-P
    "Suszterpityóka" ez jó! Ilyet mi is szoktunk, de nem tudtam, hogy így is hívják. :-)

    VálaszTörlés
  6. Wise Lady, Kati, mindegy, minek hívjuk, nagyon finom. Azóta még készítettem egyszer és mondta a férjem, hogy neki nagyon ízlik, jobban, mint a sima "szalma". Mert ő nem szereti ropogósan a sült krumplit, jobban ízlik, ha belül jó puha. :)

    VálaszTörlés