2010. szeptember 14., kedd
Morzsás-szilvás lepény
Sok-sok szilvám volt, egy részét lefagyasztottam, egy részéből lekvár készült, de ennyi szilva mellett nem tehettem meg, hogy valami finom sütit ne készítsek. Elkezdtem keresgélni néhány blog szilva-címkéjében és íme, mire találtam: http://mohakonyha.blogspot.com/2009/08/szilvaslepeny-makos-morzsaval.html És mivel tudom, hogy Moha receptjei megbízhatóak, hát bizalommal is láttam hozzá. Az eredmény pedig mindent igazolt...:)
A recepttől eredetileg alig tértem el (pl. barna cukor helyett simát használtam), de egy sajnálatos dolog miatt (amikor elkészült a morzsa, éreztem meg, hogy a mák avas) végül az enyém nem mákos-morzsás, hanem csak sima morzsás lepény lett. Élvezeti értékéből viszont - biztos vagyok benne - nem volnt le semmit.
Tulajdonképpen akár morzsás-lepényes szilvának:D is nevezhetném a süteményt, mert tényleg rengeteg szilvát tettem bele: 85 dekát mag nélkül mérve. Isteni lett, mindannyian csak amúgy nyakaltuk. Langyosan ettük hideg tej kíséretében, hidegen ettük langyos tejjel. Bárhogy finom volt. Köszi, Moha.
Istenien néz ki Edith!
VálaszTörlésHolnap megsütöm. Remek!
VálaszTörlésKöszi, hogy nem kell gondolkodnom a holnapi desszerten!
Ági
Edit szívesen, nagyon szép lett!
VálaszTörlésMilyen szerencse, hogy észrevetted a mákot, alaposan elrontotta volna a sütit!
nagyon szép
VálaszTörlésEgy kis meglepi neked itt:
VálaszTörléshttp://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/09/koszonet.html
Hmm... de finom lehet :) Ilyenkor úgy bánom, hogy nem vagyok otthon :D
VálaszTörlésDe kipróbálom majd én is. Puszi
NAGYON NAGYON NAGYON GUSZTA!!!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindenkinek!:) Moha, neked különösen, ezt biztos fogom még sütni, főleg, hogy jó sok szilvát lefagyasztottam. :)
VálaszTörlésA mákban levő illóolajok hamar megavasodnak. Főleg mostanában terjed, hogy már darálva is árulják a mákot, így még gyorsabban tönkre megy. Felbontott zacskóban méginkább. Legyetek óvatosak vele!
VálaszTörlés