2010. szeptember 14., kedd

Morzsás-szilvás lepény



Sok-sok szilvám volt, egy részét lefagyasztottam, egy részéből lekvár készült, de ennyi szilva mellett nem tehettem meg, hogy valami finom sütit ne készítsek. Elkezdtem keresgélni néhány blog szilva-címkéjében és íme, mire találtam: http://mohakonyha.blogspot.com/2009/08/szilvaslepeny-makos-morzsaval.html És mivel tudom, hogy Moha receptjei megbízhatóak, hát bizalommal is láttam hozzá. Az eredmény pedig mindent igazolt...:)



A recepttől eredetileg alig tértem el (pl. barna cukor helyett simát használtam), de egy sajnálatos dolog miatt (amikor elkészült a morzsa, éreztem meg, hogy a mák avas) végül az enyém nem mákos-morzsás, hanem csak sima morzsás lepény lett. Élvezeti értékéből viszont - biztos vagyok benne - nem volnt le semmit.
Tulajdonképpen akár morzsás-lepényes szilvának:D is nevezhetném a süteményt, mert tényleg rengeteg szilvát tettem bele: 85 dekát mag nélkül mérve. Isteni lett, mindannyian csak amúgy nyakaltuk. Langyosan ettük hideg tej kíséretében, hidegen ettük langyos tejjel. Bárhogy finom volt. Köszi, Moha.

9 megjegyzés:

  1. Holnap megsütöm. Remek!
    Köszi, hogy nem kell gondolkodnom a holnapi desszerten!

    Ági

    VálaszTörlés
  2. Edit szívesen, nagyon szép lett!
    Milyen szerencse, hogy észrevetted a mákot, alaposan elrontotta volna a sütit!

    VálaszTörlés
  3. Egy kis meglepi neked itt:
    http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/09/koszonet.html

    VálaszTörlés
  4. Hmm... de finom lehet :) Ilyenkor úgy bánom, hogy nem vagyok otthon :D
    De kipróbálom majd én is. Puszi

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen mindenkinek!:) Moha, neked különösen, ezt biztos fogom még sütni, főleg, hogy jó sok szilvát lefagyasztottam. :)

    VálaszTörlés
  6. A mákban levő illóolajok hamar megavasodnak. Főleg mostanában terjed, hogy már darálva is árulják a mákot, így még gyorsabban tönkre megy. Felbontott zacskóban méginkább. Legyetek óvatosak vele!

    VálaszTörlés