2010. szeptember 17., péntek

Vaníliás-mentás pezsgő



Ha letöltitek a Kifőztük 7. számát, ez a recept is szembejön veletek "lapjain".

Talán furcsa párosításnak tűnhet, de a végeredmény tökéletes ízléményt nyújt, minden a helyén van, semmi sem lóg ki a sorból. A vanília édeskés és a pezsgő kissé fanyar ízét kellemesen üdítővé teszi a citrom és a menta. Vendégek körében, vagy egy kettesben eltöltött estének is kitűnő kiegészítője lehet!

Hozzávalók 2 személyre:
2 dl száraz pezsgő
3 púpozott evőkanál cukor
6 evőkanál víz
1 vaníliarúd
3 szál friss menta
fél citrom
jégkockák

A díszítéshez:
mentabóbita
citromhéj
vaníliarúd

Egy kisebb edénybe tesszük a cukrot, a vizet, a vaníliát, a mentát, a kifacsart citromot és a visszamaradt héját, majd néhány percig együtt forraljuk őket. Hagyjuk kihűlni, majd a szirupot leszűrjük. Pezsgőskehelybe teszünk 2-3 jégkockát, ráöntjük a pezsgőt, az illatos cukorsziruppal pedig ízlés szerint édesítjük. Mentabóbitával, vaníliarúddal és vastagon hámozott citromhéjjal díszítjük a poharakat.

3 megjegyzés:

  1. ez szuperül hangzana...
    ha szeretnénk a pezsgőt
    ha most épp mindent nem a pokolba kívánnék a hasogató fejfájásom miatt.

    VálaszTörlés
  2. Bár jó magam nem iszom alkoholt, de vendégeknek remek ötlet

    VálaszTörlés