2010. szeptember 17., péntek
Vaníliás-mentás pezsgő
Ha letöltitek a Kifőztük 7. számát, ez a recept is szembejön veletek "lapjain".
Talán furcsa párosításnak tűnhet, de a végeredmény tökéletes ízléményt nyújt, minden a helyén van, semmi sem lóg ki a sorból. A vanília édeskés és a pezsgő kissé fanyar ízét kellemesen üdítővé teszi a citrom és a menta. Vendégek körében, vagy egy kettesben eltöltött estének is kitűnő kiegészítője lehet!
Hozzávalók 2 személyre:
2 dl száraz pezsgő
3 púpozott evőkanál cukor
6 evőkanál víz
1 vaníliarúd
3 szál friss menta
fél citrom
jégkockák
A díszítéshez:
mentabóbita
citromhéj
vaníliarúd
Egy kisebb edénybe tesszük a cukrot, a vizet, a vaníliát, a mentát, a kifacsart citromot és a visszamaradt héját, majd néhány percig együtt forraljuk őket. Hagyjuk kihűlni, majd a szirupot leszűrjük. Pezsgőskehelybe teszünk 2-3 jégkockát, ráöntjük a pezsgőt, az illatos cukorsziruppal pedig ízlés szerint édesítjük. Mentabóbitával, vaníliarúddal és vastagon hámozott citromhéjjal díszítjük a poharakat.
ez szuperül hangzana...
VálaszTörlésha szeretnénk a pezsgőt
ha most épp mindent nem a pokolba kívánnék a hasogató fejfájásom miatt.
Flancolunk, flancolgatunk?:)
VálaszTörlésBár jó magam nem iszom alkoholt, de vendégeknek remek ötlet
VálaszTörlés