Bárányborda fűszeres mogyorókéregben
Hozzávalók: személyenként 2-3 bárányborda, só, bors; a kéreghez: 10-15 dkg sós mogyoró, 4 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál mustármag, 1 mokkáskanál koriandermag (lehet több is, ízlés szerint, én nem mertem többet tenni, nehogy kiütközzön az íze), kb. 0,5 dl olaj, 1 dl bor
Elkészítése:
A báránybordát megszórjuk sóval és borssl és néhány óráig hagyjuk pácolódni. A mogyorót, a mutármagot és a koriandert kávédarálóval ledaráljuk, a fokhagymát áttörjük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk és az egészet egy tálkában összedolgozzuk-elmorzsoljuk. A báránybordákat ebbe a morzsába forgatjuk-nyomogatjuk bele, majd a grillserpenyőben felforrósított olajon (ne tegyük bele egyszerre, inkább utánatöltünk) mindkét felüket szép pirosra sütjük. Végül felöntjük a borral és addig pároljuk, őket, amíg a bor is elpárolog. Nagyon finom, különleges ízű sült, köretként bármi illik hozzá. Mi kenyérrel és vágott savanyúsággal ettük.
EK - 2015/4
Eszméletlen jó
VálaszTörlésMegkóstolnám, jól hangzik!
VálaszTörlésÓóóóm ez az egyik gyengém...
VálaszTörlésegyszerűen oda vagyok a bárányért, azt hiszem, indulok is hozzátok! UGye marad egy kis kóstoló? :)
Hú, ez nagyon guszta!!!!
VálaszTörlésBizony jo lett volna nalatok vacsorazni!
VálaszTörlés