A zöldséglevesbe sárgarépát, petrezselyemgyökeret, egy picike zellert, zöldborsót és vékonylaskát, azaz cérnametéltet főztem, illetve a levesben főztem meg a pulykagombócokat is.
EK - 2010/12
Pulykagombócok petrezselymes krumplival és tejszínes tengeri herkentyűkkel
Elkészítése:
A pulykahúst sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal fűszerezzük. Belefőzzük bármilyen levesbe, vagy egyszerűen, enyhén sós vízben pároljuk puhára, amiből aztán bármilyen leves készíthető. Végül szűrőkanállal kiszedjük és melegen tartjuk. A mártáshoz a fokhagymát feldaraboljuk, kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a tenger gyümölcseit. Saját levében pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd felöntjük a tejszínnel és addig főzzük tovább, amíg kissé besűrűsödik (4-5 perc). Közben a krumplit jól megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük és meghámozzuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, kevés olívaolajon néhány másodpercig fonnyasztjuk, majd beleforgatjuk a meghámozott krumplit. Ízlés szerint sózzuk és citromlével tesszük pikánssá. A gombócokat csirkéből is készíthetjük.
EK - 2010/12
Tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Jó kis menü, nagyon guszta!
VálaszTörlésEgyszerű, de nagyszerű :)
VálaszTörlés