2010. október 23., szombat

Csilisbab-saláta


Gyorsabban elkészül, mint maga a csilis bab. Véletlenül úgy sikerült, hogy elég hű maradtam az eredeti recepthez. Darált hús helyett pici szalámikockákat használtam. Nagyon finom volt, a férjem is, a lányok is dicsérték: ették. :)

Csilisbab-saláta

Hozzávalók: 3 kis konzerv bab, 20 dkg fagyasztott kukorica (vagy 1 kis konzerv), kb. 1 arasznyi száraz szalámi, 3 pici lilahagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 1 sárga/zöld húsú paprika, ízlés szerint csípős paprika, só, bors, 3-4 evőkanál (házi) ketchup (Ketchup 1.)

Elkészítése:
Vizet forralunk, enyhén megsózzuk, és amíg a többi hozzávalót előkészítjük, a kukoricát megfőzzük. Ha konzervből készül, csak jól lecsepegtetjük. A babkonzervet is leszűrjük, a szalámit és a paprikákat kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk és a ketchuppal összekeverjük. Már ehető is.

EK - 2011/11

3 megjegyzés: