2010. október 27., szerda

Padlizsánkrém - picit másképp

Paradicsomos padlizsánkrém

Bár nagyon szeretjük az Erdélyszerte ismert majonézes padlizsánkrémet, van, hogy mégis megunjuk. Ilyenkor aztán rámjön az újíthatnék. Legutóbb ez kerekedett belőle. (Férjecském is úgy gyúrta magába, mint egy éhenkórász, pedig a padlizsán savassága miatt mostanában kissé elhidegült a kapcsolatuk!)

Paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók: kb. 60 dkg fagyasztott padlizsánhús (esetleg 2-3 friss padlizsán), 2 paradicsom, 1 kicsi hagyma, 1/2 dl olaj, só, citromlé, néhány szál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A padlizsánt szűrőbe tesszük és hagyjuk kiolvadni; ezalatt a leve is jól lecsepeg. Ha friss padlizsánból készül, akkor megsütjük és meghámozzuk őket, majd pépesítjük. Megsózzuk és állandóan kavargatva beledolgozzuk az olajat. Végül a krémbe belekeverjük a kis kockákra vágott paradicsomot és a nagyon finomra darabolt hagymát, illetve petrezselyemzöldet. Citromlével és sóval ízesítjük. Kb. félórát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Teljes kiőrlésű pirítósra kenve fogyasztjuk. És egy csésze citromos tea is elkél mellé. 

EK - 2010/11

8 megjegyzés:

  1. Azt hiszem én is gyúrnám magamba :)))

    VálaszTörlés
  2. Érdekes és remek! A majonézeset sem ismerem, azt hogy készül? Van már róla posztod?

    VálaszTörlés
  3. Köszi, finom, bizony!:)

    Ildy, fenn van a blogon, itt találod: http://edithreceptjei.blogspot.com/2008/12/karcsonyi-receptverseny-iii.html

    VálaszTörlés
  4. Köszi a linket, az is biztos fincsi. Én eddig csak fokhagymával, esetleg citromlével ízesítettem. Köszi az ötleteket!:)

    VálaszTörlés
  5. Így nem is kell paradicsomot enni hozzá..finom lehet :)

    VálaszTörlés