Füstölt nyelv tárkonyos mártással |
Múltkor, egy nagybevásárláskor, amikor a füstölt húsos pult előtt haladtam el, megakadt a szemem valamin. "Limba afumata" - írta, azaz füstölt nyelv, és egy jókora példány 4 lej valamennyi baniba került (kb. 300 ft.), szóval majdnem ingyen volt. Nem volt kérdéses, hogy megevszem.
Másnap finom tejfölös zöldséglevest főztem belőle, magát a nyelvet pedig tárkonyos majonézmártással ettük, ahogy Alíz is leírta. Egyszerűen készítettem: 1 adag félperces majonézbe plusz sót, borsot, mustárt, citromlevet, porcukrot és egy csipet ecetes tárkonyt tettem, majd tejföllel hígítottam. Egyszerűen friss kenyérrel ettük. Mennyei volt a vajpuha nyelv a savanykás-pikáns mártással!
ööö...s melyik bótban kapni ilyent?
VálaszTörlésmert max legközelebb a rokonságnak kiadom leckébe, hogy ilyent figyeljen.
s valóban, oly kicsi a disznó nyelve a marháéhoz képest, hogy házi disznóvágáskor egymagában kinek van türelme azt külön pátyolgatni?
de ez a tárkonyos majomméz, kipróbálásra hívogat.
Éva, Auchan volt a merénylet elkövetője!:) És ez is disznónyelv volt. De legalább tudom, hogy következő alkalommal min. dupla adagot kell venni. :)
VálaszTörlésMa én is nylevet készítettem .-)
VálaszTörlésNagyon szeretem!!!
Finom lehet :)
VálaszTörlésna, ez hiányzik a brassói üzletfelhozatalból.
VálaszTörlésköszi.
Nagyon finom lehet , biztos kipróbálom!:)
VálaszTörlésBár nem vagyok egy nagy nyelvelő :)))) de így nagyon finom lehet
VálaszTörlés