2011. március 26., szombat
Köményes-rizses padlizsán
Ezen a télen rengeteg padlizsánt ettem. Nemcsak én, hanem a többiek is a családból, de én még többet. Nem frisset, persze, hanem még bőven van abból a 40 kilóból, amit az ősszel anyuval lesütöttünk, de biztos, hogy finomabb is, mint amit most lehet venni.
És akkor egyszer ott álltam a kiolvasztott padlizsánnal és nem tudtam, mi legyen belőle. Krémnek már nagyon unom, mégha imádom is. De éppen megjelent a Kifőztük 3. száma, lapozgattam, és a szemembe szökött Renáta Padlizsán köményes rizzsel című receptje. Gyorsan elolvastam, és már indultam is a konyhába. Történetesen volt valami maradék főtt rizsem, friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és házi paradicsomlevet használtam, és a végeredmény egy nagyon finom, bár nem igazán fotogén étel lett. Kissé vacilláltam, hogy beletegyem-e az őrölt köményt vagy sem, de végül kipróbáltam kicsiben és nagyon ízlett, ezért az egészbe tettem. Mivel kicsit másabbak voltak az alapanyagaim, mint ahogy a receptben írta (ugye, fagyasztott padlizsán, főtt rizs, aszalt paradicsom), menjetek nyugodtan a Kifőztük oldalára, töltsétek le az újságot ingyenesen regisztráció nélkül, és olvassátok el benne a receptet. Aki nem riad vissza a hústalan fogásoktól, biztos értékelni fogja. Zöldség- és tésztanapon ehető az ételek társításán alapuló diétákban.
NÚ - 2019/AUG.27.
A blogomon vár egy kis meglepetés, ha benézel hozzám, valamint Eszter játékának keretében szeretnék küldeni „Egy jó szót”, mivel nagyon szeretem a blogodat, és sokat olvasgatom, tanulok Tőled.
VálaszTörléshttp://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Krisztina
Koszonom az otletet! Padlizsan es rizs.... en is osszerakom, de komeny helyett valami mast hsznalok. Valamiert a komeny nem a kedvenc fuszerem, de a padlizsant es a rizst is nagyon szeretem! :-)
VálaszTörlésIzgalmas,finom lehet
VálaszTörlésSedith gratulálok!!
VálaszTörlésTe lettél játékom 2. helyezettje.
Kérlek nézz be hozzám, hogy átadhassam neked az 1000.- ft-os vásárlási utalványt:)
Ceffa
Milyen jó, hogy vagytok! A holnapi napon szerettem volna padlizsán krémet keverni, lefagyasztott padlizsánból. Ugyanúgy vagyok, mint te imádom, de már unom:) Biztosan holnap nálunk is ez lesz az ebéd:) Köszi:)
VálaszTörlésRészemről is megérdemled az "egy jó szót", fogadd sok szeretettel.
Örülök, hogy kipróbáltad :)
VálaszTörlésA fotózása nekem is egy feladvány volt...
Sokszor betévedek hozzád nézelődni,ötletet nyerni ezért szeretnék neked küldeni "egy jó szót.
VálaszTörlésA padlizsán nekem is nagy kedvencem. De nekem nincs eltéve. Várok nyárig, aztán okulok belőle, hogy milyen az, ha nincs eltéve télire. :)
VálaszTörlésGyöngyi, mifelénk ez nyárvégi hagyomány a családok min. 70 %-ánál, hogy elteszik a lesütött padlizsánt. Újabban lefagyasztva, régebb viszont üvegben tették el, már szinte kész krémként. Az is nagyon finom. Néhány üveggel szoktam eltenni én is minden évben.:)
VálaszTörlés