Ikrasaláta (Salata de icre)
Hozzávalók:
10 dkg sózott vagy friss ikra
só (csakis friss ikra esetén)
2 dl olaj
5-8 evőkanál citromlé
4-5 evőkanál forró víz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
a díszítéshez:
citromkarikák
olajbogyó
A sózott ikrát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, 1 evőkanálnyi citromlevet és kézi mixerrel összekeverjük. Ezután, először cseppenként, majd vékony sugárban, mint a majonéznél, beledolgozzuk az olajat, közben pedig felváltva adagoljuk a forró vizet és az ízlés szerinti citromlevet. Mire felveszi az összes olajat, egy nagyon sűrű, krémes masszánk lesz. Legvégül beledolgozzuk a finomra reszelt hagymát is. Sózni nem kell, külön, csak ha friss ikrából készítjük. Általában pirított kenyérrel tálalják, amire citromkarikát fektetnek, a tetejét pedig különféle olajbogyókkal díszítik.
Egy másfajta ikrakrém receptje itt található.
De jó, hogy itt vagy! Már kezdtem aggódni érted. :)
VálaszTörlésKöszi, Gyöngyi, ne aggódj, csak zsúfoltak a napjaim és némi lerobbantsággal is küszködöm.:( Látod, amivel jelentkeztem, az is "konzerv".:)
VálaszTörlésGuszta, de azon ételek közé tartozik, amit nem biztos hogy kipróbálok!
VálaszTörlésEn is hianyoltalak , s gondoltam rad, s most egy hatalmas olelest kuldok neked,egy ponttal ezen a jatekon belul:http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
VálaszTörlésMert ertekelem munkad,mert ez a blog tobb mint egy receptes fuzet, benne van a te kedvesseged,humoros lelkuleted s foleg , hogy ezzel szolgalsz felenk.
Nagyon jó
VálaszTörlésÉva, pedig nagyon finom. Nálunk mindenki imádja akár itthoni, akár üzleti.:)
VálaszTörlésIri, köszönöm kedves szavaidat!!!:)
Óóóó, de régen ettem ikrát... Pedig imádom! Halászlében is, meg rántva is valami isteni. Így még nem kóstoltam, de szerintem ezért is rajonganék. Pláne amilyen gusztán tálaltad is, szóval konkrétan csorog a nyálam! :)
VálaszTörlés