Kész vagyok. Ha nem szégyellném magam előtt is, még bevágnék egy szeletet. Isteni volt, hihetetlen ízkombináció. Bevallom, találomra választottam ki a sajtokat, inkább arra ment ki a játék, hogy kinézetre minél inkább eltérjenek egymástól. Így esett a választásom az ementálira, a Gruyere-re, egy Dorblu nevezetű kékpenészes sajtra és a Camembert-re. Én próbálok mindig visszafogottan fogalmazni még akkor is, ha valami nagyon-nagyon-nagyon finom, de most ... tényleg hihetetlen, hogy micsoda ízorgiát voltak képesek produkálni ezek a sajtok. A többi hozzávaló már csak szerény kísérő volt, nem is használtam semmiylen húsfélét, hogy ne nyomja el a sajtok ízét.
Így aztán az első adag
Paradicsomos-hagymás-zsályás négysajtos pizza lett, a második meg... no, majd amikor eljön az ideje...:-)))))))))
Hozzávalók: kb.20-25 dkg (azaz fél adag) pizzatészta (vagy ki-ki a saját receptje szerint készítse), kb. 1 dl paradicsommártás vagy házi ketchup, 1 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 2 szárított zsályalevél, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, pici só.
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a pizzasütő formánk, beletesszük az olajjal vékonyan kikent formába és 5-7 percig forró sütőben elősütjük. Így kéreg keletkezik a tészta felső felén, és biztosak lehetünk abban, hogy a szósz alatt sem marad nyers a tészta. Ezután megkenjük bőven paradicsommártással vagy ketchuppal, rászórjuk a felszeletelt hagymát, majd kirakjuk paradicsomszeletekkel. A zsályát szétmorzsoljuk és rászórjuk a pizzára, illetve a paradicsomszeleteket megszórjuk kevés sóval. A formát visszatoljuk a sütőbe kb. negyedórára, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak. Ezalatt felszeleteljük a sajtokat, majd tetszés szerint elhelyezzük a pizzán és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajtok ráolvadnak.
EK - 2011/5
"Vad" négysajtos pizza
Hozzávalók: 1 dl ketchup vagy paradicsomszósz, 1 paradicsom, 1 csokor snidling, 1 marék csalán, vadsóska, salátaboglárka és gyermekláncfűlevél vegyesen, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, friss bazsalikom, pici só
Elkészítésének menete megegyezik az előzőével: a tésztát elősütni, majd megkenni szósszal, rászórni a snidlinget, rárakni a zöld leveleket és a paradicsomszeleteket, megsütni, végül a sajtokat is rátenni és megolvasztani.
mindegy milyent, csak gyorsan küldjél.
VálaszTörlésNagyon guszták!Megenném!
VálaszTörlésEz nem szép dolog, hogy ilyen guszta képeket mutogatsz vacsora után nekem?!
VálaszTörlésNagyon gusztusos! Éveken keresztül mindig quattro formaggi pizzát, azaz négysajtos pizzát ettem mindenhol! Vittem az ötletet jövő heti vacsorára!
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandozóak, én is éppen pizzát készítek, vagyis pizzatortát, amit a Kifőztük áprilisi számában találtam. Kiváncsi vagyok milyen lesz.
VálaszTörlés4gyerek-Éva, megérkezett? Mert küldtem!:D
VálaszTörlésOtti, lemaradtál, elküldtem Évának!:)
Éva, még jó, hogy vacsora után voltal, előtte még rosszabb lett volna, nem?:)
Mónika, örülök, hogy ihletet adtam!:)
Kati, hajrá, remélem, sikerül a tortád, majd számolj be róla, milyen volt! A Kifőztük oldalára is megírhatod majd!:)
Azért ez a Pizza nem semmi. Ez már valami.
VálaszTörlésFantasztikus, imádnivaló
VálaszTörlésa Húsvéti receptajánlós játékba meghívlak. kérlek a részletekért látogass el hozzám. köszi.
VálaszTörlésJátékra hívlak, nézz be hozzám!
VálaszTörlésjam és kössz a pizzát, ideért. pont jól jött egy egészségtelen késői vacsihoz (na, mert abban az órában elméletileg ugye nem eszünk :p )
VálaszTörlésImadnivaloan neznek ki ezek a pizzak. Ha idod van egy jatekfelhivast szeretnek neked is atdani! Nalam megtalalod!
VálaszTörlés