Az elmúlt héten alig voltam itthon, s bár férjemnek ebédelnie kellett, ezúttal be kellett érnie holmi "gyorskajával". Így hétfőn tárkonyos levest főztem szárított sárgarépából, rizsből, és a húsvéti csülök főzőlevéből, no meg természetesen, tárkonyból; kedden nem volt kinek főzni, szerdán gombapaprikást hagytam itthon, csütörtökön spenótfőzelék volt az ebéd tükörtojással, tegnap pedig nem kellett főznöm, mert "nagykanállal ettünk":) volt szomszédaink lányának ballagásán.:)
Csütörtökön este viszont már nagyon rámtört az alkothatnék, és az otthon lévő dolgokból megalkottam a következő salátát.
Halas-krumplis tavaszi saláta
Hozzávalók: 1 fejes saláta, 3 csokor újhagyma, 2-3 csokor hónapos retek, 50 dkg főtt krumpli, ecetes hal konzervből (vagy Yasmine leírása szerint), só, almaecet
Elkészítése:
A főtt krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk, majd annyi ecetes-sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A saláta leveleit jól megmossuk, majd összefogva őket, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a hónapos retket felszeleteljük. A friss zöldségeket megsózzuk, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is, levével együtt. A halat feldaraboljuk és legvégül hozzáadjuk a salátához. Ha valaki szereti, és a saláta elbírja, a halkonzerv levét is ráöntheti. Ha szükséges, további sóval, ecettel ízesíthetjük.
Nagyon finom, laktató saláta kerekedik így belőle, de akik szétválasztósan esznek, vagy csak krumplival, vagy csak hallal készítsék. Esetleg tartsanak gyümölcsnapot, mint én tettem aznap. :D
KAL - 2012
Imádnám, hal, krumpli isteni lehet
VálaszTörlésNagyon guszta lett.
VálaszTörlés