Még volt két adag "bárányhúsom". Azzal az útravalóval kaptam múltkoriban nénémtől, hogy: itt van két zacskó bárányhús, de aztán lehet, hogy valamelyik éppen gidó, de az is lehet, hogy mind a kettő.:)
Nos, az egyik "gidó"volt, a másikat még nem tudom.:)
Gyömbéres, fokhagymás kecskegidasült újkrumplival, római tálban
Hozzávalók: kb. 1,5 kg csontos kecskegidahús, só, bors, friss gyömbér, 1 fej friss fokhagyma szárával együtt, 1 kg aprószemű újkrumpli, pici olaj
Elkészítése: A római tálat tiszta vízbe áztatjuk legalább 20 percre. A krumplit alaposan megmossuk, vagy drótmosóval átdörzsöljük (én csak mostam), és jól megsózzuk. A húst feldaraboljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
A római tál aljára borítjuk a sózott krumplit, meglocsoljuk 2-3 evőkanálnyi olajjal, majd ráhelyezzük a befűszerezett húst. Az apróra vágott gyömbért és fokhagymát összevegyítjük, és egyenletesen szétoszlatjuk a húson. Kb. 1 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük a tálat és a hideg sütőbe toljuk. Begyújtjuk a sütőt és lassú tűzön, másfél-két órán át hagyjuk párolódni. Végül 10-15 percre levesszük a fedelét, hogy a hús kissé megpiruljon, és a leve jól elfőjön.
Szétválasztó diétákban ebben a párosításban nem ehető, de húsnapon elfogyasztható belőle a hús, zöldségnapon pedig a krumpli.
Jajajajajajjj, de i s t e n i e n néz ki! :D:D
VálaszTörlés(Jut eszembe, most akarom kipróbálni egyik receptedet, a majonézes babot - tudod,a tárkonyos, fokhagymás fűszerezésű kencefincédet -.)
VálaszTörlésNagyon gusztusos! :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki.
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek.
Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMég sosem ettem kecskét, de ami késik nem múlik :)
VálaszTörlésmegaüberbrutál jó a kinézetele. tovább nem is gondolom.
VálaszTörlés