Ez a saláta szintén maradékokból készült. De - valljuk be - az ilyesmi nem ritkaság egyetlen konyhában sem. Azaz, hogy megmarad egy-két ez vagy az, amiből önmagában már semmit sem lehet készíteni, de ha összekombináljuk őket, bizony, finom, tetszetős és laktató végeredmény születik. Igaz, néha csodabogarak is szoktak születni ilyenkor, de ez most egy teljesen klasszikus, normális saláta.
Nyári saláta
Hozzávalók: 3-4 uborka, 3-4 paradicsom, 3 vékony sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 15 dkg juhsajt vagy "rendes" sajt, 4 főtt tojás, só, citromlé vagy almaecet, olívaolaj
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A sárgarépát és az újhagymát karikára vágjuk, a paradicsomot pedig vastagabb szeletekre. A sajtot kis kockákra daraboljuk, majd egy tálban az egészet összevegyítjük. Megszórjuk sóval, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Tálaláskor minden adagra egy-egy félbevágott főtt tojást helyezünk, amit kevés sóval megszórunk. Húsnapi saláta.
KAL - 2018.
Nyáron én is csak salátán élnék
VálaszTörlésEz még az én nyúlkaja menümbe is belefér! A diétát önként vállaltam méregtelenítés céljából.
VálaszTörlésSaláta! Bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben :)!
VálaszTörlésBianka, annál finomabb és egészségesebb nem is kell.:)
VálaszTörlésZsozso, akkor rajta, bár a salátákkal én úgy vagyok, hogy úgyis azt teszek bele, ami éppen van itthon!:)
Kata, de jó "látni" téged!:)
Gyere, költözz hozzánk, mi irtózatos mennyiségű salátát képesek vagyunk megenni. Tegnap pl. hasonló volt, de sajt és tojás helyett virslit és pirított kenyérkockát tettem bele, és murok helyett is paprikát használtam.:)
Eh-he-he :)) (Félő, h kiennélek a salátából, különösen ilyenkor, el lehet tartani engem "burjánnal" :D:D)
VálaszTörlésMnyamm!!! :-) Hasonlót készítettem én is a múlt héten, csak jól meglocsoltam még tejföllel. :-)
VálaszTörlés