Apósomnak születésnapja volt. A tortákat nemigazán eszi, most mégis az volt az óhaja, hogy valami gyümölcsös legyen. Hol néztünk szét Anyuval ezügyben? Hát persze, hogy Mohánál.:) És leragadtunk a barackos-krémsajtos tortájánál. Nálunk viszont extra adagban kellett, ezért aztán az arányok így alakultak:
Gyümölcsös-krémsajtos torta
Hozzávalók
az alaphoz: 40 dkg babapiskóta, 8 dl tej
a krémhez: 1 kg mascarpone, 80 dkg tejföl, 50 dkg túró, 4 dl tejszín, 10 evőkanál porcukor, 2 citrom reszelt héja, 2 teáskanál vaníliakivonat, 62 g zselatin, 2 dl víz, barack és szőlő
a díszítéshez: 5 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 4 teáskanál porcukor, gyümölcsök: szőlő, barack, málna, ribizli, kivi
Az elkészítése ugyanúgy zajlott, mint Mohánál, két nagy, 26 cm-es torta lett belőle. És isteni volt.
Ezenkívül pirosra sütött csirkecombot és omlós sertéstarját készített még, ami mellé szalmakrumplit és friss zöldségsalátát tálalt. A tarja volt a kedvencem: olyan puha volt, hogy ment szét a szánkban, belül szép rózsaszín (de nem a hirtelensütéstől), kívül szaftos, szóval, ilyen finomat még nem ettem.:)
Gyönyörű torták!
VálaszTörlésFantasztikusan néznek ki ezek a torták!
VálaszTörlésLe a kalappal:) csodaszépek lettek, nagyon tetszik a diszités:)
VálaszTörlésCsodásak a torták!
VálaszTörlésTetszik a színkombináció :)
Milyen vidám torták!!
VálaszTörlésNagyon szépséges torták
VálaszTörlésSzuperul nez ki, Isten eltesse sokaig az unnepeltet!!!!
VálaszTörlésMennyei finomságok!
VálaszTörlésCsodaszépek ezek a torták, és azok a finom husik....
VálaszTörlésGyönyörűek lettek a tortáid, szépen kidíszítetted.
VálaszTörlés