2011. augusztus 2., kedd

Dinnyeleves

Mondjuk ... kicsit túlzás levesnek nevezni, de én és a lányok sok ilyen és hasonló "levest" szoktunk enni. Mindegy, hogy miből készül, egy a lényeg: finom és egészséges.
Most dinnyeszezon van, nyilvánvaló, hogy dinnyéből készült. Magamnak csináltam ebédre, de nagyobbik lányom szinte mind elette előlem. Azt mondta, neki ma dinnyenapja van. No, persze, a dinnyék mellé neki némi töltött káposzta is becsúszott ebédre!:)



Dinnyeleves

Hozzávalók: 2 szelet sárgadinnye, 1 nagyobb szelet görögdinnye

Elkészítése: A sárgadinnyét (nekem most a fehéres-halványsárga fajtából való volt) feldaraboljuk, majd leturmixoljuk. Tányérba öntjük, betétként pedig görögdinnyegömböket teszünk bele. Kész. Már ehető is.
Gyümölcsreggelinek, gyümölcsnapi fogásnak kitűnő. És teljesen más érzés, mintha csak elmajszolnál egy-egy szelet gyümölcsöt.

7 megjegyzés:

  1. Én szívesen megenném :) Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta,szépek a színek.

    VálaszTörlés
  3. Most el is fogadnám ebédnek :)

    VálaszTörlés
  4. főleg ha megszórhatod kis ezzel-azzal (fahéj, gyömbérpor és társai). akkor tuti más mint a kis szeletke dinnye.

    VálaszTörlés
  5. Hajrá, mindenki!:)

    Éva, valóban meg lehet szórni ezzel-azzal, de így is nagyon finom a kétféle dinnye íze eléggé különbözik egymástól és eléggé karakteresek, nem tudom, hoygan harmonizálnának pl. a fahéjjal. De lehetnem lenne rossz. Ki fogom próbálni. Rummal meg tutti, hogy tökéletes párosítás lenne.:) Jó a fotód az EK-ban.:)

    VálaszTörlés
  6. Még sosem ettem dinnye levest, de guszta

    VálaszTörlés