2011. szeptember 17., szombat

Paprikalekvár (ételízesítő)

Nagyon sok mindennel elmaradtam az utóbbi időben, nem is tudom, mivel kezdjem. Talán mégis a befőzéses receptek az aktuálisabbak mostanában, a többi máskor is felkerülhet!

 Paprikalekvár (ételízesítő)

Hozzávalók: 2 kg pisos húsú paradicsompaprika, 40 dkg jódmentes só

Elkészítése: A paprikát nagyon jól megmossuk, kicsumázzuk, majd feldaraboljuk. Húsdarálón vagy robotgépben finomra daráljuk, és ép zománcú edényben főni tesszük. A forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, miközben néha megkavargatjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és újabb 10-15 percig főzzük. Végül tiszta, száraz üvegekbe töltjük. Az üvegeket ledugaszoljuk, kb. 5 percig felfordítjuk őket, majd visszafordítva, szárazdunsztba helyezzük.

Tipp: felhasználáskor vegyük figyelembe a paprika sótartalmát!
A recept ITT is olvasható.  

2 megjegyzés: