Ez a recept a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg. Akkoriban még frissből készült, de egész télen készíthető konzerv vagy fagyasztott zöldbabból is. Nagyon finom.
A magazin az azóta megjelent újabb számokkal és különszámokkal együtt ingyenesen letölthető INNEN.
Majonézes zöldbab
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zöldbab
2 evőkanál tejföl
1 kis lila hagyma
zellerzöld
só
bors
a majonézhez:
1 tojás
1 teáskanál mustár
2 dl olaj
só
citromlé
a tálaláshoz:
paradicsom
zöld paprika
Elkészítése:
A zöldbabot darabokra tördeljük, enyhén sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd késsel felaprítjuk. Elkészítjük a félperces majonézt, hozzáadjuk a babot, az apróra vágott hagymát és zellerzöldet, majd tejföllel, sóval és borssal ízesítjük. Félbarna magvas kenyérrel, paradicsommal és paprikával kínáljuk.
Mi is szeretjük!Azok a tálikók Edith!!Isteniek!!
VálaszTörlésDe jó szát éve nem ettem, nagyon guszta tálalás
VálaszTörlésFinom biztos, és a tálalás is csodás, mutatós:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
VálaszTörlésEdó, március 8-ra kaptam.:) Meg ezt is: http://edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/keksajtos-toltott-tojas.html Ehhez hozzátartozik egy harmadik is.
Ahha!Az ínyenc palacsntás:)Egyik szuperebb,mint a másik!Azt a fehéret meg személyesen is ismerem:)
VálaszTörlés