2011. október 24., hétfő

Majonézes zöldbab

Ez a recept a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg. Akkoriban még frissből készült, de egész télen készíthető konzerv vagy fagyasztott zöldbabból is. Nagyon finom. 
A magazin az azóta megjelent újabb számokkal és különszámokkal együtt ingyenesen letölthető INNEN.

Majonézes zöldbab

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zöldbab
2 evőkanál tejföl
1 kis lila hagyma
zellerzöld
bors

a majonézhez:
1 tojás
1 teáskanál mustár
2 dl olaj

citromlé

a tálaláshoz:
paradicsom
zöld paprika

Elkészítése:
A zöldbabot darabokra tördeljük, enyhén sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd késsel felaprítjuk. Elkészítjük a félperces majonézt, hozzáadjuk a babot, az apróra vágott hagymát és zellerzöldet, majd tejföllel, sóval és borssal ízesítjük. Félbarna magvas kenyérrel, paradicsommal és paprikával kínáljuk. 


5 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük!Azok a tálikók Edith!!Isteniek!!

    VálaszTörlés
  2. De jó szát éve nem ettem, nagyon guszta tálalás

    VálaszTörlés
  3. Finom biztos, és a tálalás is csodás, mutatós:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen!:)

    Edó, március 8-ra kaptam.:) Meg ezt is: http://edithreceptjei.blogspot.com/2011/05/keksajtos-toltott-tojas.html Ehhez hozzátartozik egy harmadik is.

    VálaszTörlés
  5. Ahha!Az ínyenc palacsntás:)Egyik szuperebb,mint a másik!Azt a fehéret meg személyesen is ismerem:)

    VálaszTörlés