2011. október 25., kedd

Ínyenc palacsinta

Ez a recept is a szeptemberi lapszámban jelent meg. Töltsétek le a KIFŐZTÜK-öt, és főzőcskézzetek, kísérletezgessetek bátran!:) 



Ínyenc palacsinta

Hozzávalók 8 palacsintához:
3 tojás
16 dkg liszt
3 dl tej
4 teáskanál olívaolaj
só, bors
1 csokor aprított petrezselyemzöld

a töltelékhez:
15 dkg krémtúró
5 dkg tejföl
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
8 szelet sonka
4 zsenge céklalevél vagy 2 marék rukkola saláta
5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 evőkanálnyi a paradicsom olajából
néhány bazsalikomlevél
bors

a tálaláshoz:
zöld levelek
paradicsom

Elkészítése
A palacsintamassza hozzávalóit kézi mixerrel összekeverjük, és hűtőben félórát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A krémtúrót simára keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk. Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal és a finomra vágott bazsalikommal, majd elkeverjük az olajjal. A sonkaszeleteket félbevágjuk. A céklaleveleket megmossuk, a vizet leitatjuk róluk, a vastagabb ereket kivágjuk, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A palacsintamasszából száraz serpenyőben 8 palacsintát sütünk. Mindegyiket megkenjük petrezselymes krémtúróval, rászórunk néhány céklalevélcsíkot, ráfektetünk két fél sonkaszeletet, és megkenjük fél teáskanálnyi bazsalikomos paradicsommal. Szorosan feltekerjük, majd rézsútosan félbevágjuk. Paradicsommal, zöld levelekkel tálaljuk.

Tipp: melegen, hidegen egyaránt finom.


5 megjegyzés: