Ez a recept is a szeptemberi lapszámban jelent meg. Töltsétek le a KIFŐZTÜK-öt, és főzőcskézzetek, kísérletezgessetek bátran!:)
Ínyenc palacsinta
Hozzávalók 8 palacsintához:
3 tojás
16 dkg liszt
3 dl tej
4 teáskanál olívaolaj
só, bors
1 csokor aprított petrezselyemzöld
a töltelékhez:
15 dkg krémtúró
5 dkg tejföl
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
8 szelet sonka
4 zsenge céklalevél vagy 2 marék rukkola saláta
5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 evőkanálnyi a paradicsom olajából
néhány bazsalikomlevél
só
bors
a tálaláshoz:
zöld levelek
paradicsom
A palacsintamassza hozzávalóit kézi mixerrel összekeverjük, és hűtőben félórát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A krémtúrót simára keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk. Az aszalt paradicsomot apró darabokra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal és a finomra vágott bazsalikommal, majd elkeverjük az olajjal. A sonkaszeleteket félbevágjuk. A céklaleveleket megmossuk, a vizet leitatjuk róluk, a vastagabb ereket kivágjuk, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A palacsintamasszából száraz serpenyőben 8 palacsintát sütünk. Mindegyiket megkenjük petrezselymes krémtúróval, rászórunk néhány céklalevélcsíkot, ráfektetünk két fél sonkaszeletet, és megkenjük fél teáskanálnyi bazsalikomos paradicsommal. Szorosan feltekerjük, majd rézsútosan félbevágjuk. Paradicsommal, zöld levelekkel tálaljuk.
Tipp: melegen, hidegen egyaránt finom.
Nagyon jól néz ki, és finom is lehet!
VálaszTörlésEz igen nagyon finom
VálaszTörlésEdith,ez mesésen néz ki!
VálaszTörlésSzuperül néz ki, izgalmas ízek és csodás látvány:)
VálaszTörlésMilyen jó nevet adtál, nagyon gusztán néz ki :)
VálaszTörlés