Isteni, laktató őszi saláta. Mi vacsorára ettük, de köretként is el tudom képzelni húsok mellé. Vagy úgy, hogy csirkemellkockákat keverjek bele. Mert különben húsmentes.
Sütőtökös krumplisaláta gombával
Hozzávalók: 6-7 héjában főtt krumpli, 20 dkg sült vagy párolt sütőtök, 20 dkg gomba, 1 kisebb lila hagyma, 1 adag félperces majonéz, 2-3 evőkanál tejföl vagy joghurt, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, szerecsendió, citromlé ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szeletekre vágott gombát, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi, és zsírjára nem sül. A krumplit meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, valamint a sütőtököt is a krumplival nagyjából azonos méretű darabokra vágjuk, tálba tesszük, és kissé megsózzuk. A hagymát finomra aprítjuk, és elkészítjük a félperces majonézt. Az elkészült gombát és a hagymát hozzáadjuk a krumplihoz, majd ráöntjük a majonézt és a tejfölt. Jól összekavarjuk, és ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval meg citromlével ízesítjük. Ha szeretnénk, piros húsú paprikát is vághatunk bele, de lehet csak díszíteni is vele. Ehető zöldség- és tésztanapon.
EK - 2011/11
Izgalmas ez az összeállítás, nagyon finom lehet
VálaszTörlésTetszik :)
VálaszTörlés