A halat nem lehet megunni. Legalábbis mi nem tudjuk. Sülve, főve, salátában, kikavarva, nálunk mindenféleképpen "megy". Legutóbb tojással kavartam ki egy adagot, és mivel fel kellett használni némi levesben főtt murkot:D is, hát az is belekerült. Csak gyúrta mindenki magába! Jó citromos tea kíséretében.:)
Tonhalkrémes falatkák
Hozzávalók: 2 doboz olajos tonhalkonzerv, 5 főtt tojás, 10-15 dkg levesben főtt sárgarépa, 1 kis hagyma fele, tejföl vagy joghurt, só, bors, citromlé; a tálaláshoz: kenyér, citrom, petrezselyemzöld, ecetes paprika.
Elkészítése: A konzerveket leszűrjük, a halhúst tálba tesszük. A főtt tojást és a sárgarépát villával összetörjük, a hagymát finomra reszeljük, és a halhoz adjuk. Sóval meg borssal ízesítjük, majd annyi tejfölt vagy joghurtot keverünk hozzá, hogy jól kenhető, de formját megtartó masszát kapjunk belőle. Végül, ha szükséges, citromlével savanyíthatjuk. A vékony kenyérszeletekből tetszés szerinti formákat szúrunk ki, a halkrémet habzsákba töltjük, és a kenyérfalatkákra nyomjuk. Citromdarabkákkal, ecetespaprika-csíkokkal és aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Húsnapon ehető.EK - 2011/12
Gusztusos!
VálaszTörlésTetszik a sárgarépás változat, nagyjából így készítettem már, csak e nélkül a komponens nélkül.
VálaszTörlésFincsi lehetett akkor:)
VálaszTörlésKöszönöm, lányok!:)
VálaszTörlésVicuska, sárgarépával még én sem, de mivel kárba veszett volna, ha nem használom, fel, hát inkább beletettem. és nagy előnyére vált!:)
És milyen jó ötlet volt :) ! Egyúttal örömmel jelentem, sikerült megvennem az Erdélyi Konyhát, számomra, első példányát Budapesten, örülök, hogy itt is hozzá lehet jutni! Gratulálok hozzá, jó kis gasztronómiai lap! Egyet meg ajándékba kaptam gaszto-virtuális-barátnőmtől, ezer köszönet érte Mártinak :)
VálaszTörlés