Édeskömény-saláta sárgarépával
Hozzávalók: 30 dkg (2 db) édeskömény, 20 dkg sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 1 citrom, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, icipici cukor (kb. 1 csapott kávéskanálnyi).
Elkészítése: Az édesköménynek levágjuk a tövét, illetve leszedjük a külső leveleit, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A sárgarépát is félbe majd vékony szeletekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk az olajbogyót, megsózzuk, és jól összeforgatjuk. A citromnak kifacsarjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, kevés sót meg az olívaolajat, és összekeverjük. Ezt az öntetet ráöntjük a salátára, és lazán összeforgatjuk. Ha kell, még sózzuk vagy savanyítjuk. Mi csirkehús mellé ettük.
ÍZES-SZÍNES - 2012.
Én is csak egyszer vettem, de végül a tyúkoknál végezte:( Majd legközelebb remélem, sikerül megkóstolnom:)
VálaszTörlésNagyon guszta, szép színes, biztos finom volt, ha hamar "eltűnt" :)
VálaszTörlésÉn még nem ettem édesköményt, nem is tudom, hogy milyen az íze :(
Krinsz, sajnálom. De hátha egyszer tényleg sikerül.:)
VálaszTörlésKatalin, nincs túl karakteres íze. Állagra olyasmi, mint a szárzeller, és van egy kis édeskés, köményes utóíze. Én mostantól biztos, hogy gyakrabban fogom vásárolni, mert nagyon kiadós.