Idén "olyanom volt", hogy nem várom meg az összegyűlt és nyakunkon maradt:P festett tojásokat, hanem már eleve töltött tojást fogok készíteni. Kétfélét csináltam: az egyik a nemrég kipróbált, hirtelen ötletből összedobott spenótos töltött tojás volt, a másik pedig ez a mustárkrémes változat, ami nagyon ízlett a család összes tagjának. Enyhén pikáns lett, de csak annyira, hogy még kislányaim is nyugodtan fogyaszthatták. Ennek ellenére lehet készíteni nem csípős mustárral is, így viszont karakteresebb a mustár íze.
Mustárkrémes töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre: 4 főtt tojás, 4 teáskanál csípős magos mustár, 5 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál tejföl, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A tojásokat óvatosan hosszában elfelezzük. Sárgájukat kiszedjük, és villával összetörjük. Ezután hozzákeverjük a reszelt sajtot meg a mustárt, és annyi tejfölt, hogy könnyű, de formáját jól megtartó krémet kapjunk belőle. Ízlés szerint sózzuk, illetve borssal ízesítjük. Habzsákkal vagy kiskanál segítségével a masszát visszatöltjük a fél tojásfehérjékbe, közepükbe pedig egy-egy kis petrezselyemlevélkét nyomunk. Bármilyen friss zöldséggel tálalható, ilyenkor természetesen, hónapos retekkel, zöldhagymával az igazi.
Húsnapon ehető.
jó ez a mustáros. Spenótos nálunk is volt, csak kicsit máskép.
VálaszTörlésJol nez ki!
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki, szép színösszeállítás!
VálaszTörlésMindkettő nagyon klassz:) A mustárt is szeretem, de a spenótos a kedvencem:)
VálaszTörlésKöszönöm, lányok, próbáljátok ki ti is!:)
VálaszTörlés