Múltkor megmaradt majdnem egy egész kenyerem. Már jócskán szikkadt volt, és arra gondoltam, hogy összehozok belőle egy svájci kenyértortát, amikor teljesen véletlenül (a legfrissebb recept alatti ajánlóknál) megláttam Dulmina körtés-diós kenyérkockáját. És igaz, hogy körtebefőttem nem volt, de szilvám és barackom igen, úgyhogy egyből tudtam, mit fogunk aznap vacsorázni. És annak ellenére, hogy én rozmaringot nem használtam hozzá, mégsem lett az enyém sem desszert-hatású, mert az én befőttjeim sem édesek, sőt, a szilva kifejezetten savanykás volt, mert cukor nélkül tettem el. Mindenesetre, hatalmas adag készült, és nagyon kevés maradt belőle, mind a négyünknek nagyon ízlett.:)
Barackos, szilvás kenyérkocka
Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg szikkadt kenyér, 1 nagy üveg szilvabefőtt (kb. 30 dkg-os), 2 nagy üveg barackbefőtt (egyenként szintén kb. 30 dkg-osak), 1 teáskanál fahéj, 5 dkg olvasztott vaj, 5 dkg durvára tört mogyoró vagy dió.
Elkészítése: A kenyeret ujjnyi vastag szeletekre, majd kb. 2x2 cm-es négyzetekre vágjuk, és egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a befőttek levét, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gyümölcsöt (a szilva pl. felezett volt, és azt úgy hagytam), illetve rászórjuk a fahéjat is. Alaposan összeforgatjuk, majd egy hőálló tálba halmozzuk. Végül rálocsoljuk az olvasztott vajat, valamint rászórjuk a mogyorót, és forró sütőben kb. 30 percig sütjük (amíg a teteje szépen megpirul). Langyosan isteni. Szétválasztó táplálkozásban tésztanapon ehető.
KAL - 2014.
Na ilyenről se hallottam eddig, de nem lehet rossz:)
VálaszTörlésKi fogom probalni :-) Magdi
VálaszTörlés