2012. július 29., vasárnap

Majonézes nyers káposzta

Bár ezekben a nagy melegekben nem igazán kívánjuk (és nem is túlzottan ajánlott) a majonézes dolgokat, azért egy gyors, frissen elfogyasztott, sok zöld fűszerrel ízesített kenyérre kenhető krém még jólesik, és nagyon jó változatosságot hoz az étrendünkbe. Ez az adag 1 felnőttnek és 2 gyereknek tökéletesen elég volt.


Majonézes nyers káposzta

Hozzávalók: 30-35 dkg friss káposzta, 1 adag félperces majonéz (1 tojás, 2 dl olaj, 1-2 teáskanál mustár, só, citromlé), 2-3 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított, morzsolt csombor vagy 2-3 ágacska friss csombor, só, citromlé, csilipehely, pirítós.

Elkészítése: A káposztát a fokhagymával együtt késes aprítóban finomra aprítjuk, vagy lereszeljük a nagylyukú reszelőn, illetve a fokhagymát összezúzzuk. Elkészítjük a majonézt, majd a káposztához adjuk. Beletesszük az aprított petrezselyemzöldet meg a csombort, és alaposan összekavarjuk. Sóval és citromlével ízesítjük tetszés szerint. Tálaláskor csilipelyhet szórunk rá. Ha csak felnőttek esznek belőle, a csilipelyhet bele is lehet kavarni. Pirítósra kenve fogyasztjuk. Friss zöldség is tálalható mellé. Hús-, zöldség- vagy tésztanapon fogyasztható.

FŰSZ - 2013.

3 megjegyzés:

  1. Egyszer ettem ilyet, nagyon szerettem, de az epém miatt a nyers káposzta, fokhagyma és majonéz kombináció tiltólistás, sajnos. Lehet egyszer még megkockáztatom. Egyébként imádom.

    VálaszTörlés
  2. Martinelli, jó hírem van!:) Mindezt megeheted, egy rövidke kezelés után. Én sem bírtam enni, sem a fokhagymát, sem a hagymát. És most már semmi bajom sincs. A férjem, dettó. Pedig ő még a kezelést sem csinálta teljesen végig, mégis tegnap belakott muzsdéjos flekkennel, és kutyabaja.
    Ha érdekel, írj nekem egy mailt, és megírom miről is van szó.:)

    VálaszTörlés
  3. Máris írom az emailt. Muzsdéjról meg hallani sem bírok, nem, hogy megenni :))

    VálaszTörlés