Tökös nyári lepény
Hozzávalók: 2 zsenge tök, 6 nagy tojás, 2 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 20 dkg sajt, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, só, bors, kevés petrezselyemzöld, vaj.
Elkészítése: A tököt megmossuk, vastagabb részén kettéhasítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és a tökhöz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd rászórjuk a lisztet, és alaposan összeforgatjuk. Egy másik edényben felverjük a tojást, sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd ráöntjük a tökre, és összekeverjük. Egy hőálló tálat jól megkenünk vajjal, beleöntjük a tojásos tököt, elsimítjuk, rászórjuk a reszelt sajtot, végül pedig kirakjuk vékony paradicsomszeletekkel. Ezeket is enyhén megsózzuk, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
KT - 2013/7
Valóban kis könnyen elkészíthető és finom egytálétel lehet, guszta!
VálaszTörlés