2012. szeptember 24., hétfő

Mexikói pulykaragu

Igazából semmi köze sincs Mexikóhoz, csupán annyi, hogy az állítólagos mexikói zöldségkeverékből készült. De akárhogyis, egy nagyon gyors, nagyon finom fogás kerekedett belőle, a petrezselymes főtt rizs pedig jó laktatóvá tette.

Mexikói pulykaragu

Hozzávalók: 60-70 dkg pulykamellfilé, 60-70 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 4-5 cikk fokhagyma, só, citrombors, olaj; a körethez: 20 dkg rizs, 1 csokor petrezselyemzöld, só, olaj.

Elkészítése: A pulykamellet először szeletekre, majd kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, beletesszük a húscsíkokat, és nagy lángon, állandóan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a zöldségkeveréket, megsózzuk, majd jól összekavarjuk, és lefedve, néha megkavarva puhára pároljuk. Miután a hús és a zöldség is megpuhult, megszórjuk borssal, illetve a finomra aprított fokhagymával, és fedő nélkül pároljuk tovább, míg a leve teljesen el nem fő. Amíg a ragu fő, elkészítjük a köretet is. Felforrósítunk 2-3 evőkanál olajat, rászórjuk a rizst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor felöntjük két és félszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és amíg fel nem forr, nagy lángon, majd kis lángon, lefedve főzzük puhára. Amikor a rizs megpuhult, szűrőbe öntve leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. Visszaborítjuk a főzőedénybe, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, jól összekavarjuk, és már tálalhatjuk is. Rizs nélkül húsnapon fogyasztható.

FF - 2017/4

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ezen a néven a rapidvacsin is van egy recept. Én egy kis paradicsompürét is teszek bele, viszont a fokhagymát eddig elmulasztottam. No majd ezután.
    Ágnes

    VálaszTörlés