Mert szeretjük, mert finom, mert jó, mert ... néha hús nélkülit is kell enni.:)
Tojásos vöröslencse-pástétom
Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 4 tojás, 1 kicsi hagyma, 1/2 paradicsompaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 3 evőkanál tej, 4-5 evőkanál olívaolaj, néhány csepp citromlé, só, (citrom)bors.
Elkészítése: A vöröslencsét többszöri mosás után hideg vízben főni tesszük, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. A tojást külön edényben keményre főzzük. A lencsét leszűrjük, és a hámozott tojással meg a fokhagymával együtt botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet, majd sóval és citromborssal ízesítjük, illetve simára keverjük a tejjel, a citromlével meg az olívaolajjal. Kenyérre kenve, citromos teával isteni szendvicskrém.
KAL - 2018.
Amit a bevezetőben írtál, az nagyon igaz,finom, szeretjük, és húsmentes.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik.
Nagyon szeretem a vörös lencsét, így még nem próbáltam:)
VálaszTörlésJol nez ki!
VálaszTörlés