2012. szeptember 28., péntek

Tojásos vöröslencse-pástétom

Mert szeretjük, mert finom, mert jó, mert ... néha hús nélkülit is kell enni.:)


Tojásos vöröslencse-pástétom

Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 4 tojás, 1 kicsi hagyma, 1/2 paradicsompaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 3 evőkanál tej, 4-5 evőkanál olívaolaj, néhány csepp citromlé, só, (citrom)bors.

Elkészítése: A vöröslencsét többszöri mosás után hideg vízben főni tesszük, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. A tojást külön edényben keményre főzzük. A lencsét leszűrjük, és a hámozott tojással meg a fokhagymával együtt botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet, majd sóval és citromborssal ízesítjük, illetve simára keverjük a tejjel, a citromlével meg az olívaolajjal. Kenyérre kenve, citromos teával isteni szendvicskrém.

KAL - 2018.

3 megjegyzés:

  1. Amit a bevezetőben írtál, az nagyon igaz,finom, szeretjük, és húsmentes.
    Nagyon jól hangzik.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a vörös lencsét, így még nem próbáltam:)

    VálaszTörlés