Mert szeretjük, mert finom, mert jó, mert ... néha hús nélkülit is kell enni.:)
Tojásos vöröslencse-pástétom
Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 4 tojás, 1 kicsi hagyma, 1/2 paradicsompaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 3 evőkanál tej, 4-5 evőkanál olívaolaj, néhány csepp citromlé, só, (citrom)bors.
Elkészítése: A vöröslencsét többszöri mosás után hideg vízben főni tesszük, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. A tojást külön edényben keményre főzzük. A lencsét leszűrjük, és a hámozott tojással meg a fokhagymával együtt botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet, majd sóval és citromborssal ízesítjük, illetve simára keverjük a tejjel, a citromlével meg az olívaolajjal. Kenyérre kenve, citromos teával isteni szendvicskrém.
KAL - 2018.
2012. szeptember 28., péntek
Tojásos vöröslencse-pástétom
Címkék:
hidegtálra valók,
hús nélküli,
kenhetők,
tojásos,
vörös lencse,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. szeptember 28., péntek
Tojásos vöröslencse-pástétom
Mert szeretjük, mert finom, mert jó, mert ... néha hús nélkülit is kell enni.:)
Tojásos vöröslencse-pástétom
Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 4 tojás, 1 kicsi hagyma, 1/2 paradicsompaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 3 evőkanál tej, 4-5 evőkanál olívaolaj, néhány csepp citromlé, só, (citrom)bors.
Elkészítése: A vöröslencsét többszöri mosás után hideg vízben főni tesszük, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. A tojást külön edényben keményre főzzük. A lencsét leszűrjük, és a hámozott tojással meg a fokhagymával együtt botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet, majd sóval és citromborssal ízesítjük, illetve simára keverjük a tejjel, a citromlével meg az olívaolajjal. Kenyérre kenve, citromos teával isteni szendvicskrém.
KAL - 2018.
Tojásos vöröslencse-pástétom
Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 4 tojás, 1 kicsi hagyma, 1/2 paradicsompaprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 3 evőkanál tej, 4-5 evőkanál olívaolaj, néhány csepp citromlé, só, (citrom)bors.
Elkészítése: A vöröslencsét többszöri mosás után hideg vízben főni tesszük, és 5-10 perc alatt puhára főzzük. A tojást külön edényben keményre főzzük. A lencsét leszűrjük, és a hámozott tojással meg a fokhagymával együtt botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, paprikát és petrezselyemzöldet, majd sóval és citromborssal ízesítjük, illetve simára keverjük a tejjel, a citromlével meg az olívaolajjal. Kenyérre kenve, citromos teával isteni szendvicskrém.
KAL - 2018.
Címkék:
hidegtálra valók,
hús nélküli,
kenhetők,
tojásos,
vörös lencse,
zöldséges
3 megjegyzés:
- judit60 írta...
-
Amit a bevezetőben írtál, az nagyon igaz,finom, szeretjük, és húsmentes.
Nagyon jól hangzik. - 2012. szeptember 28. 16:45
- Kati írta...
-
Nagyon szeretem a vörös lencsét, így még nem próbáltam:)
- 2012. szeptember 28. 21:20
- iri írta...
-
Jol nez ki!
- 2012. szeptember 28. 22:09
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Amit a bevezetőben írtál, az nagyon igaz,finom, szeretjük, és húsmentes.
Nagyon jól hangzik.
Nagyon szeretem a vörös lencsét, így még nem próbáltam:)
Jol nez ki!
Megjegyzés küldése