2013. január 10., csütörtök

Almás marhafasírt narancsos paradicsomszósszal

Azt hittem, felfedeztem a spanyolviaszt ezzel az almás fasírttal. De miután jóllaktunk vele, és beírtam a keresőbe a szavakat, elámultam, hogy mennyi találatot kidobott. Pedig igazán véletlenül alakult nálam így: amikor a fasírtmasszát készítettem, megláttam a lányoknak készített reszelt alma-sárgarépa maréknyi maradékát, és hogy ne vesszen kárba, hát gyorsan belegyúrtam a masszába. Aztán, "felfedezvén a spanyolviaszt", gyorsan meghámoztam és belereszeltem még egy almát. Az íze érdekes volt. Igazából érződött rajta, meg nem is; érződött, hogy nem hagyományos, mégsem lehetett megmondani, mitől más. Finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.
A mártáshoz pedig azért adtam narancslevet, mert volt két kis száradozó narancs, és sajnáltam volna, hogy kárbavesszenek. Igazán finom lett, a férjemnek is nagyon ízlett, pedig ritkán találom el az ízlését paradicsommártásban. :)


Almás marhafasírt narancsos paradicsomszósszal

Hozzávalók a fasírthoz: 50 dkg marhahús, 2 kisebb alma, 2 tojás, 3-4 cikk fokhagyma, 3 szelet szikkadt kenyér, só, bors, olaj; a mártáshoz: 3 dl natúr/házi paradicsomlé, 1 dl rostos narancslé, 2 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, fruktóz vagy cukor; a tálaláshoz: főtt rizs.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük, majd pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban szép pirosra sütjük. A mártáshoz fölforraljuk a paradicsomlevet a narancslével, majd besűrítjük a kevés hideg vízzel feloldott keményítővel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve édesítjük. Főtt rizzsel tálaljuk.

HÚSV. - 2013.

2 megjegyzés:

  1. Így még nem kóstoltam, de biztos vagyok benne, hogy isteni! Kipróbálós.

    VálaszTörlés
  2. Szép gusztán tálaltad, el is hiszem, hogy mindenkinek ízlett :)

    VálaszTörlés