2013. január 19., szombat

Csokoládés gránátalmakoktél

Az ihletadó receptet itt találtam, de végül teljesen más koktél lett belőle. Én a már nagyon aszalódó gránátalmámat használtam fel hozzá. Isteni lett. S bár kint hideg van, illetve még a Bálint-nap is messze van, azért jólesett ez a finom aromás koktél a benti melegben. Hát ha csak kettesben lettünk volna itthon?!;)
Készült alkoholos és alkoholmentes változata is. A -mentesből, természetesen, kimaradt a vodka, illetve most a jégkása is. Nyáron a gyerekek is kaphatnak. Én most a felnőtteknek való változatot írom le, 4 személyre. Az alkoholmennyiség, persze, tetszés szerint növelhető.
Csokoládés gránátalmakoktél

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 gránátalma, 2 dl víz, 2 mentateafilter, 2 evőkanál agavészirup vagy méz, 120 ml vodka vagy fehér rum, 4 evőkanál jégkása, 2-3 evőkanál citromlé, 2-3 dkg reszelt étcsokoládé.

Elkészítése:  A vizet felforraluk, leforrázzuk vele a két teafiltert, majd néhány percre lefedjük. Ezután kiszedjük belőle a filtert, jól kifacsarjuk, az infúziót pedig kihűtjük. A gránátalma magjait kiveregetjük a héjából, 4 teáskanálnyit félreteszünk belőle, a többinek pedig kifacsarjuk a levét. A jégkását shakerbe vagy nagyobb plasztikpohárba tesszük, ráöntjük a gránátalmalevet, a vodkát meg az agavésziruppal/mézzel édesített hideg teát, lefedjük egy másik pohárral, aminek a szája kisebb a shakerénél, és épp beletalál, majd erőteljesen összerázzuk. Széles szájú koktélpoharak peremét először citromlébe majd csokoládéreszelékbe mártjuk, beletesszük a félretett gránátalmamagokat, végül pedig beleszűrjük az elkészített koktélt. Isteni! És a következményekért nem vállalok felelősséget!!!:D

EK - 2013/2

És így néz ki egy elégedett ötéves "koktélozás" után:):


3 megjegyzés:

  1. Fincsi koktél ráztál össze:)))Én is imádok italokat kutyulni.
    Ez a leányzó, pedig elképesztő, hogy milyen gyönyörűséges!!!

    VálaszTörlés
  2. Janka, kutyulgass csak ynugodtan, én is rengeteget kísérletezem e téren. :) Köszönöm a lánykám nevében is. :)

    VálaszTörlés
  3. A kislányod egy tündér, a fotó elképesztően jó, a recept is :-)

    VálaszTörlés