Már megint hal, de szeretjük, na, mindenféle formában. Ezúttal így készült. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.
Kukoricás, tonhalas vöröslencse-pástétom
Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, 25 dkg csemegekukorica vagy 1 kukoricakonzerv, 1 db 170 g-os darabolt tonhalkonzerv, 1 kicsi lila hagyma, só, bors, 3-4 evőkanál olívaolaj, kevés citromlé; a tálaláshoz: olajbogyó, ecetes csípős paprika.
Elkészítése: A halkonzervet lecsepegtetjük. A vöröslencsét hideg vízben főni tesszük, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Ekkor leszűrjük, hideg vízzel jól átöblítjük, majd jól lecsepegtetjük. A kukoricát külön edényben szintén megfőzzük, hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. (Ha konzervből készül, azt is jól lecsepegtetjük.) A főtt lencsét és kukoricát tálba tesszük, mellédaraboljuk a hagymát, majd botmixerrel simára tormixoljuk. Ezután hozzákeverjük a lecsepegett halkonzervet, sóval és borssal ízesítjük, majd az olívaolajjal jól elkeverjük. Ízlés szerint kevés citromlével is lehet ízesíteni. Friss vagy pirított kenyérrel, olajbogyóval és ecetes csípős paprikával tálaljuk.
EK - 2013/3
Ez egy nagyon remek kaja! Minden finom benne és gyorsan elkészíthető. Szuper!
VálaszTörlésBizony, Janka, nagyon finom. Kukoricakonzervet vagy morzsolt kukoricát lefagyasztva mindig tartok itthon éppen azért, hogy ha hirtelen kell, hát legyen. :) Meg a halkonzerv is jól jön. :)
VálaszTörlés