Na, ezen nagyot néztek biztos, mert hogy is lehetne diétás egy bableves? Hát azért lehet... Pl. már eleve nem zsíros disznóhússal készítjük, hanem csirkével. Bizony, füstölt csirkével. A férjem is kezdett cikizni eleinte miatta, de amikor megkóstolta, nos... elhallgatott. No, de akkor jönnek a további kérdések: diétás leves füstölt hússal? Na jó, na, azért íze kell, hogy legyen! Ellenben friss zöldséggel: sárgarépával és újhagymával dobtam fel, és nem utolsó sorban rántás nélkül készült. Szóval, ha innen nézzük, nagyapám - isten nyugosztalja - megkérdezte volna: ki beteg a családban, hogy ilyen fuszulykalevest kap? Azért biztosíthatok mindenkit, hoyg az íze semmivel sincs "alacsonyabban", mint a teljesen hagyományos levesé. Próbáljátok ki.
Bableves füstölt csirkével
Hozzávalók: ½ füstölt csirke, 50 dkg fehér bab, 1 sárgarépa,
1 csokor újhagyma, só, ecetes tárkony, tárkonyecet, aprított petrezselyemzöld
Elkészítése: A babot hideg vízben áztatjuk egy éjszakán át.
Másnap leöntjük róla az áztatólevet, és bő hideg vízben főni tesszük. Amikor
félpuhára főtt, hozzáadjuk a füstölt csirkét, a karikára vágott sárgarépát meg
az egészben hagyott újhagymaszálakat, és addig főzzük, míg minden
meg nem puhul. Ekkor, ha még szükséges, sózzuk, savanyítjuk tárkonyecettel,
illetve megszórjuk apróra vágott ecetes tárkonnyal és petrezselyemzölddel. Az
újhagymát tálalás előtt eltávolíthatjuk belőle, de nem muszáj.
FF - 2013/4
Nagyon jól néz ki Edith, én már diétásabban sem nagyon merem megenni a paszulyt, mert kitapasztaltam, hogy engem nagyon hízlal. Pedig imádom, főleg füstölt hússal, vagy salátásan.
VálaszTörlésPedig Kati, nyugodtan megteheted. Egy tányér paszulyleves biztos nem hizlal jobban, mint egy szelet kenyér vagy 1 adag krumpli. Mértékkel, biztos mindent lehet... :)
VálaszTörlés