2013. március 23., szombat

Párizsi szelet


Bevallom, párizsi szeletet még sosem készítettem. Duplán panírozott húst már igen, de másodszor már sosem lisztbe és tojásba forgattam, hanem prézlibe. Most azonban kipróbáltam. És nem csalódtam: nagyon finom, zamatos, szaftos hús lett a végeredmény. A bundája meg jó ropogós, mégis puha. Érdemes így készíteni.


Párizsi szelet csirkemellből

Hozzávalók 4 személyre: 8 nagy szelet csirkemell (egyenként 10-12 dkg-osak), só, bors, liszt, 2-3 tojás, olaj; a tálaláshoz: szalmakrumpli.

Elkészítése: A hússzeleteket fólia alatt enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval és borssal. A tojást felverjük, és szintén fűszerezzük. A szeleteket lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, majd megismételjük a bundázást, végül pedig bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük. Szalmakrumplival tálaljuk. Friss salátát, savanyúságot vagy valamilyen tejfölös, esetleg joghurtos mártást is kínálhatunk mellé. 

EK - 2013/4

3 megjegyzés:

  1. Csirkemellből ritkán készítek rántotthúst,inkább disznóból szoktam néha van hogy én is így panírozom. Ami viszont újdonság számomra és legközelebb kipróbálom az a hús fűszerezése. (Azért is szoktam csak ilyen bundával sütni mert a prézlitől ég a gyomrom!) Most a te blogodon is ugyanazt a hibát észleltem mint az enyémen.

    VálaszTörlés
  2. Éva, nem észlelek semmi olyan problémát. Úgy néz ki, néha vacakol a blogspot.

    Én mostanában már csak csirkéből és pulykából készítek ilyesmit (borjúból ritkán, mert drága), mert disznót nem eszünk. De most már nem is cserélném vissza, a csirke nagyon hamar megsül, és jó puha lesz. :) A fűszerezést állandóan variálom, van, amikor fokhagymaport is teszek bele. :)

    Janka, nálunk mindannyiunknak ízlett. :)

    VálaszTörlés