Bevallom, párizsi szeletet még sosem készítettem. Duplán panírozott húst már igen, de másodszor már sosem lisztbe és tojásba forgattam, hanem prézlibe. Most azonban kipróbáltam. És nem csalódtam: nagyon finom, zamatos, szaftos hús lett a végeredmény. A bundája meg jó ropogós, mégis puha. Érdemes így készíteni.
Párizsi szelet
csirkemellből
Hozzávalók 4
személyre: 8 nagy szelet csirkemell (egyenként 10-12 dkg-osak), só, bors,
liszt, 2-3 tojás, olaj; a tálaláshoz: szalmakrumpli.
EK - 2013/4
Csirkemellből ritkán készítek rántotthúst,inkább disznóból szoktam néha van hogy én is így panírozom. Ami viszont újdonság számomra és legközelebb kipróbálom az a hús fűszerezése. (Azért is szoktam csak ilyen bundával sütni mert a prézlitől ég a gyomrom!) Most a te blogodon is ugyanazt a hibát észleltem mint az enyémen.
VálaszTörlésA férjem kedvence:)
VálaszTörlésÉva, nem észlelek semmi olyan problémát. Úgy néz ki, néha vacakol a blogspot.
VálaszTörlésÉn mostanában már csak csirkéből és pulykából készítek ilyesmit (borjúból ritkán, mert drága), mert disznót nem eszünk. De most már nem is cserélném vissza, a csirke nagyon hamar megsül, és jó puha lesz. :) A fűszerezést állandóan variálom, van, amikor fokhagymaport is teszek bele. :)
Janka, nálunk mindannyiunknak ízlett. :)