2013. június 10., hétfő

Citromos, csokoládés muffin

Amikor valami finom és gyors vacsora kell, a muffin tökéletes választás. Akár édesen, akár sósan készül, nálunk nagy keletje van. Azért is jó, mert sokszor kitűnően elnyeli a különben felhasználhatatlan maradékokat. Ez most nem maradékokból készült, de akkor is praktikus. Nálunk a hideg tej megy a legjobban a langyos muffin mellé. Mióta megvan a rózsamuffinformám, a lányok kedvéért a massza egy részét mindig abban sütöm meg (6 db lesz belőle), a többit meg a hagyományos formákban. Ezúttal 8 db jött ki a rózsamuffinok fölött



Citromos, csokoládés muffin

Hozzávalók 14 darabhoz: 25 dkg liszt, 10 dkg fruktóz (vagy 15 dkg cukor), 10 dkg étcsokoládé, 1 citrom, csipetnyi só, 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 1/2 dl tejszín, 1/2-1 dl tej.

Elkészítése: A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a pici darabokra vágott csokoládét, a lereszelt citromhéjat és a meghámozott, cikkekre szedett, kis darabokra vágott citromot. Egy edénykében megolvasztjuk a vajat, hozzáütjük a tojást, és a tejszínnel együtt alaposan elkeverjük. A masszát hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, elkeverjük, majd kicsinként annyi tejet adunk még hozzá, amennyi szükséges, hogy a massza galuskaszerű, enyhén folyós legyen. Muffinformákba adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

KAL - 2018.

1 megjegyzés:

  1. Tudod, hogy a muffinnal leveszel a lábamról? :) Főleg ha ilyen szép rózsa formájúak:)

    VálaszTörlés