2013. június 11., kedd

Rakott krumpli pirított újhagymával


Csak egy egyszerű rakott krumpli, amit újhagymával dobtam fel. Igazából egy kis házi szalonna méginkább dobott volna az ízén, de múltkor is szalonnáztunk, és már nem akartam kísérteni a sorsot (kettőnknek a családból nem szabad disznót enni). Mindenkinek nagyon ízlett annál is inkább, hogy ezúttal a reszelt változatot készítettem, amelyikben jobban összeérnek az ízek (szerintem/szerintünk).  


Rakott krumpli pirított újhagymával

Hozzávalók 4 személyre: 1kg héjában főtt krumpli, 10 keményre főzött tojás, 2 csokor újhagyma, olaj, 40 dkg tejföl, só, bors.

Elkészítése: A krumplit és a tojást meghámozzuk, majd külön edényekbe lereszeljük a nagylyukú reszelőn. Az újhagymát zöldjének egy részével együtt felaprítjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Sózzuk és borsozzuk. Egy hőálló tál aljára teszünk egy réteg reszelt krumplit, megszórjuk sóval és borssal, majd befedjük reszelt tojással, és meglocsoljuk teljföllel. Ezt is sózzuk-borsozzuk, majd szétoszlatjuk rajta a pirított hagyma egy részét. A rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak, felülre azonban tejföl és pirított hagyma kerüljön. A tálat fedő nélkül 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt jól összesütjük.

FF - 2013/6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése