Kajszibarackos fagylalt
Hozzávalók 1-2 személyre: 10 dkg fagyasztott kajszibarack,
½-1 dl tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, csipetnyi só.
Elkészítése: Ha friss barackból dolgozunk, akkor azt először
megmossuk, kimagvaljuk, majd negyedekbe vágjuk, és egy tálcára terítve néhány
órára berakjuk a fagyasztóba. Ha jól megfagyott, a barackot aprítógépbe
tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 1-2 perc alatt simára dolgozzuk. A
tejszín mennyisége attól függ, hogy mennyire krémesre szeretnénk a fagylaltot.
Turmixolás után azonnal fogyasztható, de ha szeretnénk, fagyaszthatjuk még egy
kicsit.
EK - 2013/7
EK - 2013/7
De jó, imádom a barackot:)
VálaszTörlésValamiért nem szeret a megjegyzésablak a másik bejegyzésnél :-( DE : muszály leirnom a vaniliafagyi nagyon-nagyon finom lett, krémes, vaniliás, finomabb mint a bolti. A fagyigép is jól vizsgázott - ez egy egszerü Lidl-s gép, idáig kétszer gyártottam benne fagyit és nagyszerü, mostanában nem veszünk fagyit, az biztos! Nekem több lett mint egy liter - az elsőt kekszmorzsával és házi eperbefőttel ettük, a második adagba pedig olvasztott csokit csorgattam a vége felé és ezt az adagot még beraktam a fagyasztóba is. A jó minőségü, bolti jégkrémekre hasonlit. Köszi a barackost is, ezt is kipróbálom!
VálaszTörlésÓ, ez de nagyon jó!!! Jegyeztem erősen, jegyeztem :-)))
VálaszTörlésKöszi nektek, lányok! :)
VálaszTörlésFenci, de örülök, hogy jól sikerült, és hogy a gép jó. Épp holnap nyílik nálunk az új Lidl, megvan rá a pénzem, úgyhogy megnézem, kapok-e.
Most, hogy mondod, tényleg rosszul írtam a mennyiséget, hiszen szinte két dobozt töltöttem meg a kétféle fagyival, és 1 literes fagyisdobozok voltak. Javítom is rögtön. :P Elnézést, kb. annyi ment 1 dobozba.
Viki, nyugodtan engedd el "magad", bármilyen gyümölccsel és tejtermékkel készítheted. :)