Szupergyorsan elkészülő étel. Ideális olyankor, amikor 15 perc alatt ennivalót kell tenni az asztalra. A kukorica s a tészta miatt általában a gyerekek is kedvelik, nálunk legalábbis ezek nagyon menők. :) Mire megfő a tészta, elkészül a főzelék is, lehet tálalni. Konzerv kukorica helyett fagyasztottal is lehet készíteni, úgy sem túl hosszú a főzési ideje, max. 5 perccel ha több időbe kerül.
Sárgarépás kukoricafőzelék főtt tésztával
Hozzávalók 3 személyre: 30 dkg szélesmetélt, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 kukoricakonzerv vagy 30 dkg morzsolt kukorica, 1 evőkanál liszt, tej vagy tejszín, 2-3 evőkanál tejföl, petrezselyemzöld, só, bors, olaj, citromlé.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és átöblítjük. A hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát finomra reszeljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a sárgarépát, és állandóan kavargatva héhány percig együtt pirítjuk. Ezután ráöntjük a kukoricakonzervet levével együtt, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk az egészet, amíg zsírjára nem sül. Rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd felöntjük annyi tejjel vagy tejszínnel (esetleg vegyesen, mindkettővel), amennyitől jó mártás sűrűségűvé válik. Belekeverjük a tejfölt is, majd jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánaízesítünk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és a főtt tésztával tálaljuk.
FF - 2013/10
Edit, ez olyan, mint a napsugár:) Nagyon tetszik:) Imádom a kukoricát, magára is meg tudom enni:)
VálaszTörlésKöszönöm, Kati! Ha nem vigyázok, nálunk is elfogy a fél konzerv kibontás után, mire készítek belőle valamit. :P
VálaszTörlés