2013. június 20., csütörtök

Nyúlhab


Talán furcsa az elnevezés, de nem tudom minek nevezni másnak. Ez is régen készült, még amikor egyebeket is nyulaztam, sőt fotó sem készült róla valamiért (talán mert túl hamar elfogyott :P), de nagyon finom volt. Mindenkinek ízlett. 

Fűszeres nyúlhab

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 15 dkg főtt nyúlbelsőség és hús vegyesen, 1 levesben főtt hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, kevés citromlé.

Elkészítése: A húsféléket a főtt hagymával, a fokhagymával meg az összetépkedett petrezselyemzölddel együtt aprítógépben simára dolgozzuk. Ha szükséges, 1-2 evőkanálnyi tejszínt is önthetünk hozzá, hogy könnyebben tudjuk összedolgozni, krémesebb legyen. A többi tejszínt kevés sóval kemény habbá verjük. A felvert tejszínből 1-2 evőkanálnyit hozzákavarunk a húsmasszához, majd a fellazított masszát beleforgatjuk a maradék tejszínhabba. Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése